El Mercat del Bolet de Cal Rosal amplia l’oferta de productes però manté l’essència i la proximitat

Aquest dissabte s’engega una nova temporada del tradicional Mercat del Bolet de Cal Rosal (Olvan). Serà com sempre a la vora de la carretera C-16, amb les habituals parades de bolets de temporada i amb diferents productes agroalimentaris del Berguedà. A més, dilluns, dia 10, hi haurà altres parades on es podran trobar formatges, roba o elements decoratius, entre d’altres.

El tradicional Mercat del Bolet de Cal Rosal comença la nova temporada amb el mateix tarannà de sempre, amb els bolets frescos que es recullen als boscos del Berguedà en aquesta època, però també amb parades de bolets de tot tipus i en diferents formats. Tampoc hi faltaran els productes agroalimentaris del Berguedà.

Enguany, però, el Mercat presentarà una novetat important i és que el dilluns 10 la seva oferta de productes serà més àmplia ja que juntament amb les parades de bolets n’hi haurà també de pa, formatge, embotits, ratafia i altres productes. Els productes de proximitat seran protagonistes, però també n’hi haurà d’altres indrets, així com també productes no alimentaris.

El Mercat del Bolet de Cal Rosal comença temporada cada any a principis del mes de setembre i se sol allargar fins a finals de novembre, en funció de com sigui la temporada boletaire. El Mercat se situa cada dia al peu de la carretera C-16 al seu pas pel Berguedà, al mateix lloc on va néixer ja fa gairebé trenta anys.

En aquella època s’hi van instal·lar els primers venedors ambulants de bolets de la zona i, en poc temps, van convertir Cal Rosal en una zona estratègica i de referència en el món de la venda de bolets. La demanda va anar creixent any rere any i s’ha consolidat amb el pas de les dècades sense perdre la seva essència.

cal-rosal-mercat-bolet

X