Els premis Butaca 2018 reconeixen una coproducció de Konvent

‘Rebota, rebota y en tu cara explota’ guanya el premi Butaca 2018 com a nova aportació escènica. La coproducció de Kovent, Festival TNT i l’Antic Teatre ha estat guardonada en els premis que, des del 1995, premien propostes teatrals a partir de l’opinió del public. ‘Rebota, rebota y en tu cara explota’ està protagonitzada per Agnés Mateus i Quim Tarrida i va ser creada a les naus i espais del Konvent l’estiu del 2017.

Mateus és una performer entrenada en la singularitat teatral de Roger Bernat, Juan Navarro, Rodrigo García i Simona Levi. Tarrida és un artista multidisciplinari vinculat al còmic, l’art conceptual i la música. ‘Rebota, rebota y en tu cara explota’ és la confirmació del seu projecte i un espectacle necessari que mira de cara el flagell social de la violència contra les dones. Un manifest escènic rotund, que utilitza la poesia, la ironia i la denúncia directa per enfrontar el públic amb realitats incòmodes, algunes dolorosament evidents i altres vergonyosament integrades a la normalitat

Els Butaca van néixer l’any 1995 amb l’objectiu de crear uns premis escollits exclusivament pels espectadors. Aquesta decisió tenia una doble voluntat: crear els primers premis de teatre de votació popular de Catalunya, i apostar per un guardó especialment sincer, lliure de qualsevol manipulació i deslligat d’empreses i organitzacions vinculades professionalment al món de l’espectacle.

A banda de la coproducció de Konvent, els premis Butaca 2018 van nominar ‘Sis personatges – Homenatge a Tomás Giner’, ‘Clàudia’ i ‘AÜC: El so de les esquerdes’ en la categoria de noves aportacions escèniques. Finalment, però, els espectadors s’han decantat per la singularitat de ‘Rebota, rebota y en tu cara explota’.

X