Eleccions del 28M a l’Espunyola: alcalde i regidors es desmarquen d’ERC i Junts per fer una llista conjunta desmarcada de partits

Per primera vegada en dotze anys, a les eleccions només hi haurà una llista... I no serà ni d'ERC ni de Junts. L'alcalde i uns quants regidors han decidit fer una llista allunyada dels partits i no tindran competència

Local Social de l'Espunyola. M. CARME SANTEULÀLIA - AJ ESPUNYOLA

Des del 2011, a l’Espunyola s’han presentat sempre dues forces a les eleccions. Als comicis del 2011 i als del 2015, van ser Convergència i Unió i ERC, i en tots dos va guanyar ERC, amb Rudy Gelinne investit alcalde. El 2019 ERC va tornar a presentar-se, però la desaparició de CiU va propiciar que els rivals concorreguessin a les urnes sota les noves sigles de Junts. Els republicans van tornar a guanyar, llavors amb Albert Altarriba al capdavant. Però ara, per primera vegada en dotze anys, a les eleccions només hi haurà una llista… I no serà ni d’ERC ni de Junts.

Les dues forces han acordat desmarcar-se dels partits per fer una agrupació d’electors. L’han batejat com a Peu de Roques i garanteix que l’actual alcalde, Albert Altarriba, revalidarà la vara, però ho farà canviant de color. Ell mateix va explicar fa unes setmanes a l’Aquí Berguedà que “el poble ho demana” i que entén que “les grans polítiques de partit estan allunyades de les necessitats dels pobles petits”.

De l’última llista d’ERC, repeteixen tres noms. L’alcalde Altarriba és el número u de Peu de Roques i Gemma Comellas, la número 2 d’ERC el 2019, també és el segon nom de la llista independent. I Anna Mosoll, número 3 fa quatre anys, forma part de la llista de suplents de l’agrupació d’electors nova.

Pel que fa a la banda de Junts, l’última alcaldable, Anna Maria Serra (que els últims anys ha combinat la feina a l’oposició amb una conselleria comarcal), deixa la política després de dècades dedicant-s’hi. El seu número 2 fa quatre anys, Josep Ribera, va de 3 a la llista única d’aquests comicis. I el 4, Joan Rosas, forma part de la llista de suplents.

La resta de noms són noves incorporacions per fer una llista de 7 titulars i 4 suplents.

X