CONCERT El Llibre Vermell De Montserrat

CONCERT El Llibre Vermell De Montserrat
Quan:
22/12/2018 @ 18:00
2018-12-22T18:00:00+01:00
2018-12-22T18:15:00+01:00
On:
Monestir de Sant Llorenç (GUARDIOLA DE BERGUEDÀ)
CONCERT El Llibre Vermell De Montserrat @ Monestir de Sant Llorenç (GUARDIOLA DE BERGUEDÀ)

Entrada 12€ // anticipada 10€ 
Coral Sant Bartomeu de Casserres acompanyada d’un quartet de corda, flauta i percussió. Arranjament de Denis Rojo, director de la coral.
Les característiques d’aquesta versió del llibre vermell estan pensades sobretot per donar molt de protagonisme al cor, respectant sempre el que coneixem del text original. Cal destacar que aquest projecte no és una recreació amb criteris històrics, sobretot pel que fa la a la instrumentació i els jocs de les veus, sinó que s’adapta a les necessitats musicals dels cors, essent el més fidel possible als coneixements que tenim de la possible interpretació d’aquestes peces.

El Llibre Vermell de Montserrat és un còdex copiat a finals del segle XIV que conté textos de temàtica religiosa i un recull de cançons i danses que es van recollir per tal d’entretenir els pelegrins que arribaven al monestir sense que destorbessin el recolliment dels fidels. Tal com diu en llatí el mateix llibre: “Com que els pelegrins volen cantar i ballar mentre vetllen de nit a l’església de Santa Maria de Montserrat, i també a la llum del dia; i com que allà no han de cantar-se cançons que no siguin castes i piadoses, s’han escrit les cançons que apareixen aquí. I han de ser cantades de manera honesta i sòbria, vigilant de no dest

Estic amb tu

Comentaris