El Ball del Moliner i la Guerra de la Farina

El Ball del Moliner i la Guerra de la Farina
Quan:
02/03/2019 tot el dia
2019-03-02T00:00:00+01:00
2019-03-03T00:00:00+01:00
On:
La Pobla de Lillet
El Ball del Moliner i la Guerra de la Farina @ La Pobla de Lillet

Disfressa de vella, amb mocador i ulleres de piscina

El punt de trobada serà a la plaça de l’Ajuntament a les 19:30h. La festa començarà amb un recorregut teatralitzat i acompanyat
de música tradicional pels carrers de la vila, que en la darrera edició ja va comptar amb la participació de gairebé 80 persones voluntàries. Aquest recorregut té un doble objectiu: explicar la llegenda a aquelles que no la coneguin mentre s’avança cercant el moliner per castigar-lo. El recorregut acabarà com cada any a la plaça del Molí de la Vila, on antigament hi havia treballat el moliner estafador, punt on es representarà el tradicional ball. Tot seguit, un cop derrotat el moliner, les mateixes “velles” donaran el tret de sortida a la Guerra de la farina, una batalla campal per tota la plaça.

Un cop acabada la guerra es repartirà el sopar al carrer Verger, amb acompanyament musical en directe que animarà a tothom a seguir ballant fins acabar amb un grup de versions a la mateixa plaça (en cas de mal temps tota aquesta part es realitzaria al Saló la Flor).

Els tiquets, que inclouen sopar, beguda i farcell de farina, es podran comprar a diversos establiments de La Pobla del 15 al 28 de febrer.

Estic amb tu

Comentaris