Cars Berga

L’11 de setembre a Gironella (2019)

L’11 de setembre a Gironella (2019)
Quan:
07/09/2019 @ 22:00
2019-09-07T22:00:00+02:00
2019-09-07T22:15:00+02:00
On:
Roques del Pont Vell (GIRONELLA)
L'11 de setembre a Gironella (2019) @ Roques del Pont Vell (GIRONELLA)

Gironella, com molts d’altres pobles de Catalunya, també va estar representada en aquell fatídic 11 de setembre de 1714. Un grup força nombrós de voluntaris de Gironella i tot el Berguedà, marxaren cap a Barcelona per defensar-la de les tropes enemigues.L’eix central de l’argument del “L’onze de setembre i Gironella” és una família de la nostra vila, encapçalada per l’avi Jordi, que d’una manera o altra van lluita per defensar la seva pàtria.

Després d’un principi força espectacular amb la cremada del poble, l’afusellament d’uns catalans i un manifest en off, es produeix la marxa dels voluntaris cap a Barcelona, amb l’avi Jordi al capdavant de tots Tot el fil conductor del espectacle el porta l’àvia, que explica a la seva entusiasta i innocent neta, Eulàlia, les conseqüències que pot tenir aquesta guerra basant-se amb l’experiència de la guerra dels segadors.

L’Eulàlia coneix, per boca de la seva àvia, la manera com es varen conèixer els seus besavis (1640, Guerra dels Segadors) i l’agonia i mort de Pau Claris, (escenificat tot dins l’espectacle).Tots aquests fets provocaran que l’Eulàlia se’n vagi cap a Barcelona per ajuntar-se amb el seu avi Jordi.

Marxa amb uns comediants i arriba a Barcelona reunint-se amb el seu avi que fa d’enterrador al Fossar de les Moreres. Allí l’ajuda amb tot el que pot i, a través d’uns voluntaris, coneixen el crític moment que s’està vivint a Barcelona. Es viu el moment de la caiguda d’en Casanova i, en una de les escenes principals de l’espectacle, es produeix l’arribada d’un capità francès que porta un mort a enterrar i on quedarà palès que pot més el patriotisme que no pas els sentiments.Finalment, la tornada dels derrotats voluntaris a Gironella, dona pas a les emotives i simbòliques escenes finals de l’espectacle.

 

ENTRADES ANTICIPADES aquí

Comentaris