First Stop

Visita teatralitzada a la colònia minera de Sant Corneli

Visita teatralitzada a la colònia minera de Sant Corneli
Quan:
19/05/2019 @ 11:45
2019-05-19T11:45:00+02:00
2019-05-19T12:00:00+02:00
On:
Museu de les Mines de Cercs
Visita teatralitzada a la colònia minera de Sant Corneli @ Museu de les Mines de Cercs

En el marc del Dia Internacional dels Museus, el Museu de les Mines de Cercs proposa una visita teatralitzada a la colònia minera de Sant Corneli.
L’any 1932 la conca minera de Fígols va viure un dels fets més rellevants en la història del berguedà. Una revolta que va permetre instaurar el comunisme llibertari. La revolta va arribar a diferents pobles de l’Alt Llobregat, però el govern de la república la va reprimir de forma ràpida i contundent. El grup de teatre Tràfec-Teatre amb la seva directora Lydia Canals, recuperen els “Fets de Fígols” en els espais patrimonials on aquests van succeir.
La visita resseguirà els diferents espais on va passar la revolta, però també explicarà com era el dia a dia de tota aquella gent que vivia a l’entorn de la mina i en una colònia industrial. Una visita plena de personatges i d’històries personals que transportaran als visitants a una època on el pa pels fills es guanyava amb esforç, suor i a vegades amb la mort.
L’activitat serà totalment gratuïta i el punt de trobada serà a les 11:45h davant de la recepció del Museu de les Mines de Cercs.

Comentaris