Futbol, C AT Gironella

Un gol que dóna tres punts d’or (1-0)

Un gol que dóna tres punts d’or (1-0)

Cada vegada queden menys jornades per acabar la lliga i sumar de tres en tres és vital per aconseguir els objectius. Aquest diumenge, el Gironella va sumar una nova victòria i va aconseguir tres punts vitals de cara a obtenir la desitjada salvació. Els de Ponti no van realitzar el seu millor partit però amb un solitari gol de Ferran Sibila al minut 50 en van tenir prou per vèncer el San Lorenzo i tornar a superar el Caldes a la classificació, situant-se sisens per la cua. La setmana vinent, partit a vida o mort a Lliçà de Vall.

El partit va començar amb els gironellencs tenint el control de la pilota mentre que el San Lorenzo esperava replegat al seu camp, esperant un error dels locals per crear perill mitjançant transicions atacants ràpides. Aquesta va ser la tònica de tot el partit. Els gironellencs, conscients del que s’hi jugaven, van sortir nerviosos, imprecisos i no aconseguien trenar bones jugades per arribar amb perill a la porteria visitant. A més, algunes pèrdues donaven vida a un San Lorenzo que no semblava generar molt perill a priori.

La primera ocasió va caure a peus de Pau Ragués. Després d’una bona desmarcada de l’extrem, la pilota va arribar als seus peus i la seva canonada va topar amb una bona mà de Youssef que va impedir així l’1-0. Tot i això, el joc dels gironellencs no era fluid, les imprecisions eren constants i l’obsessió de voler jugar per dins els perjudicava més que els ajudava. Àngel en va tenir una però la seva passada a Pau va acabar amb una centrada que no va trobar rematador. A més, els gironellencs van crear perill a pilota parada però en cap dels dos llançaments des de la cantonada no van poder rematar clarament a gol. Ja al minut 30, Jofre va haver d’intervenir per primera vegada en el partit després d’un xut de Saul que el porter va aturar sense cap problema. Pocs minuts abans, Jose Luís no va poder rematar una centrada des de la dreta, en la que va ser la millor ocasió dels visitants. Abans del descans, un xut a la mitja volta d’Àngel no va trobar porteria.

El pas pels vestidors va servir perquè els gironellencs fossin conscients que jugant de la manera que ho estaven fent probablement no guanyarien el partit. Així doncs, canviant la forma de jugar i buscant més els espais exteriors, els de Ponti van sortir amb una altra de cara a disputar la segona meitat i van realitzar un primer quart d’hora força bo. I precisament va ser en aquest període de temps que va arribar el gol que va desequilibrar la balança. Després d’una bona sortida de pilota, l’esfèric va arribar a peus de Pau Ragués que la va deixar bé per Ferran Sibila. El mig, trobant-se a prop de la frontal de l’àrea, no s’ho va pensar dos cops i va connectar un fort xut que va colar-se a la porteria de Youssef i va significar l’1-0. Amb el gol, semblava que els gironellencs no en tindrien prou i anirien en cerca del segon que els donés la tranquil·litat necessària per afrontar amb condicions el final del partit però no va ser així. Després de posar-se per davant en el marcador, el joc va ser un pèl millor que el de la primera part però no hi va haver arribades clares de perill. El joc lent, amb interrupcions, moltes protestes i travat tornava a agafar protagonisme a mesura que avançaven els minuts i només una gran jugada col·lectiva que Ferran Prat va finalitzar malament va trencar aquesta tònica. Miqui Noguera en va tenir dues, una després d’una jugada individual que no va poder finalitzar amb xut i una altra partint des del mig del camp. En aquesta, el davanter va ser agafat per la samarreta però va seguir, acabant connectant un xut que va marxar fora per poc. Tot i aquestes dues per fer el segon, els gironellencs van fer un pas enrere en els últims minuts, potser per la por a perdre sabent el que s’hi jugaven.

Així doncs, en l’últim tram de partit va ser quan els vallesans van arribar més a la porteria defensada per Jofre. Les pilotes penjades a l’àrea van ser ben defensades a excepció de dues: en la primera, la rematada del davanter va marxar alta després d’una pentinada a dins l’àrea i en la segona, els vallesans van tenir l’ocasió més clara per endur-se un punt del Municipal. Després d’una falta a tres quarts de camp, aquesta va ser penjada a l’olla i Oriol va pentinar-la sol des del punt de penal. Una mà salvadora de Jofre va desviar la pilota, que va acabar topant contra el pal i essent refusada en segona instància.

Amb el xiulet final, tot i l’ensurt en una de les últimes jugades del partit, els gironellencs van aconseguir tres punts d’or, que els col·loquen sisens d’últims, fora de les places de descens. En la pròxima jornada, els de Ponti visitaran el camp del Lliçà de Vall en un altre partit que es preveu determinant.

 

FITXA TÈCNICA

CF Atlètic Gironella: Jofre Barrull, Guillem Maza, Ferran Prat, Guifré Dalmau, Rafael Zafra, David Safont, Ferran Sibila, Pau Ragués, Pol Ginestà, Antoni Sibila, Àngel de la Concepción. També van participar: Miquel Noguera, Ignasi Mena, Adrià Sellarés, Èric Santmartí.

UD San Lorenzo: Pol Capella, David Sánchez, Gabriel Molina, José Ferrando, Ismael Mora, José Luis Montero, Oriol Rodríguez, Ibra Diop, Joel Andrés, Yousseff Elabiad, Saul Vargas. També van participar: Sergio García,  Josep Andrada.

Comentaris