Futbol, CE Berga

Dues errades condemnen el desencert (0-2)

Dues errades condemnen el desencert (0-2)
Joan Noguera lamenta una ocasió perduda. ALEIX CAMPRUBÍ

El càstig va ser sever per a un Berga que va dominar i merèixer més en la primera meitat, i es va anar desanimant, impotent, en la segona. Els de Joan Prat van cometre dues errades que els van penalitzar i el Matadepera va aprofitar per registrar un 0 a 2 que no fa justícia, però premia l’efectivitat.

L’inici de partit va estar marcat per la baixa intensitat. El Berga estava força consistent a darrere, i no permetia pràcticament cap ocasió al rival. Els de Joan Prat buscaven connectar amb els davanters que, amb pocs tocs, aconseguien alguna rematada a porteria. Amb el pas dels minuts, els locals tenien possessions més llargues a camp contrari, fins a ser dominadors del partit. Abans de la mitja hora de joc, el Berga té un parell d’ocasions clares, una falta centrada que controla Blanch totalment sol a l’interior de l’àrea, però la rematada acaba rebotant en el porter i sortint a córner, i una altra de Noguera que rep a la frontal, i busca un xut creuat després d’una diagonal cap al córner esquerre de l’àrea, que surt no gaire lluny del pal llarg. El Matadepera frega el gol després d’una centrada lateral que és prolongada a l’interior de l’àrea i cau a peus d’un jugador sol, que remata de primeres i l’envia al pal.

Abans del descans, un parell de centrades berguedanes es passegen per l’àrea rival sense trobar destinatari, i Noguera aconsegueix un parell d’oportunitats: una vaselina per sobre el porter, que va aturar, tot i que l’àrbitre assenyala fora de joc, i un 1 per 1 que va picar davant l’avançada del porter, però un defensa va refusar sobre la línia de gol. Al descans, empat a 0 amb la sensació d’haver desaprofitat una bona primera meitat.

La intensitat va a menys a la segona part, amb un Berga que no torna a trobar gaires de les sensacions de la primera, tot i posar-hi les ganes. Les ocasions estan més repartides: primer una centrada perillosa de Sergi Ruiz és refusada pel porter, seguida una centrada del Matadepera acaba amb una rematada franca, que per fortuna no troba porteria, després un bon xut llunyà de Bertrans, però massa tou, i un xut creuat dels visitants des del cor de l’àrea que el porter refusa a córner. La centrada d’aquest acaba amb un mal refús de Peralta, que estirant els punys no calcula bé, i la pilota acaba a gol, autoria de Jaime Perales (69′).

A partir del gol, el Matadepera arrisca encara menys i el joc cada vegada és, si es pot, més lent, amb un Berga sense la força de la primera meitat. Però al tram final no generen pràcticament cap oportunitat, més enllà d’una incursió de Joan Fígols a l’àrea, però el xut rebota en un defensa. Una recuperació del Matadepera a 3/4 de camp acaba amb una passada a l’espai, a la qual Peralta surt malament, i Oscar Campano aprofita per esquivar el porter -sense dificultat- i marcar a plaer (81′), fent pujar un 0 a 2 que sentenciava el partit.

El Berga deixa escapar l’oportunitat de pujar fins a la 5a plaça que s’havia marcat com a objectiu en aquest tram final, amb la salvació assegurada. L’equip és 7è, amb 48 punts, a 4 de la 5a a la qual ha pujat el Matadepera. Aquest cap de setmana entrant el conjunt blanc-i-vermell tornarà a jugar a Berga, en la visita de les Franqueses, 4t amb 64 punts.

El post-partit: CE Berga 0 – FC Matadepera 2

pratJoan Prat Entrenador CE Berga

“Hem fet una primera part bastant bona, amb bastant ritme. Hem tingut quatre ocasions bastant clares, un fins i tot l’han tret de dins, i ells han tingut un pal. La segona meitat ha estat bastant igualada, però hem comès dos errors que els ha permès guanyar el partit. Al final, són quatre per nosaltres i tres per ells, i l’eficàcia l’han tingut ells. La contundència a les àrees marca. Ha sigut així i no ho hem de dramatitzar, hem estat bé a dalt però no hem aprofitat les ocasions, i ells sí. Ha estat igualat i nosaltres hem tingut més possessió. Les quatre ocasions que hem generat n’hauríem d’haver aprofitat alguna. Ens queden 3 partits, teníem l’oportunitat de passar-los i no ha pogut ser, a 4 punts ara serà més difícil. Intentarem guanyar els 9 punts que queden, amb dos partits a casa, contra rivals de dalt, sempre molt igualats. Són equips sòlids, similars a nosaltres, i qui és més eficaç és qui guanya. L’empat hauria sigut més just, però ells n’han fet dos i nosaltres cap. Nosaltres potser hem desbordat més que ells, el poc que hem pogut, perquè ells també juguen. Som un equip i guanyem i perdem tots”.

bertrans-retall

Joan Bertrans Jugador CE Berga

“Esperàvem un partit molt dur, sobretot físicament. No esperàvem, per res, tenir el domini que hem tingut, especialment en la primera part. En els partits, com passa també a primera divisió, després de fallar, fallar i fallar, a la primera et fan gol. Intentes refer-te, però, quan et fan el segon… Ens hem intentat recuperar, però ja ha sigut impossible. Amb el 0 a 1 no ens hem relaxat, tot el contrari, hem anat a més, però amb el 0 a 2 sí que hem baixat. Estàvem tots molt concentrats, amb ganes, contra un Matadepera que és el mateix cada any. Estic content amb el partit, ha sigut bastant complet, tot i que les tres jugades que he rematat ho he fet bastant malament”.

Acta del partit

Classificació del grup 4 de Segona catalana

Imatges del partit

_DSC2808 _DSC2812 _DSC2813 _DSC2814 _DSC2816 _DSC2822 _DSC2823 _DSC2832 _DSC2840 _DSC2846 _DSC2849 _DSC2850 _DSC2851 _DSC2855 _DSC2865 _DSC2867 _DSC2871 _DSC2872 _DSC2875 _DSC2877 _DSC2892 _DSC2895 _DSC2898 _DSC2901 _DSC2903 _DSC2906 _DSC2910 _DSC2912 _DSC2914 _DSC2917 _DSC2918 _DSC2921 _DSC2925 _DSC2932 _DSC2936 _DSC2945 _DSC2954 _DSC2962 _DSC2965 _DSC2966 _DSC2968 _DSC2980 _DSC2982 _DSC2988 _DSC3012 _DSC3023 _DSC3025 _DSC3035 _DSC3036 _DSC3056 _DSC3059 _DSC3060 _DSC3061 _DSC3064 _DSC3065 _DSC3066 _DSC3067 _DSC3071 _DSC3087 _DSC3095

Berga CE Berga Futbol Joan Bertrans Joan Prat Segona Catalana

Comentaris

 • Esteve Amills Sisó

  Borredà ha aprovat el pressupost per el 2016. Bé, l’enunciat té que ser: Joan Roma ha fet un pressupost a LA SEVA MIDA, L’HA QUADRAT, I L’HA APROVAT. LA VERITAT ES AQUESTA I NO D’ALTRE.
  Un arcalde que s’ho fa tot a la seva mida, deu ser per algun motiu. Si no, ho elaboraria amb el seu Consell de Govern, i les persones nomenades per la oposició. Es parlaria, previa coneixença dels veïns, amb tot hom, i després de al menys TRES DEBATS, es començaria a poder parl…ar de aprovar-lo.
  Res ha estat així. A Borredà, només mana un, agradi o no. Aquesta es la veritat. I l’altre veritat es QUE MANA MOLT MALAMENT, PUIX PER QUELCOM HI HA (RECONEGUT), SENSE RECONÈIXER NO ES SAP:
  89.500 € D’AMORTITZACIÓ ANUAL SENSE INTERÈS. Això es una barbaritat de diners mal bastats. ¿O poder ben guardats ???.
  Aquest pressupost parla també de 5.000 € en despeses jurídiques, l’any passat van ser 6.000 €, però encara no s’ha senyalat la REALITAT. Es prveu del ordre de 7 vegades més. I aquest any, en que les denúncies que cauran sobre: Ajuntament, Alcalde, i Persona del alcalde, seran del ordre de 10 (DEU) vegades més. ¿Què pens fer aquest alcalde ???, seguir enganyant a tot hom ???. La veritat es molt altre.
  Només un exemple: Diu que la Generalitat preveu 11.500 € per manteniment del Consultori. Es veu que no sap que existeixen dues resolucions per INFRACCIO GREU DE LA A.C.P.D. que obliguen a fer de nou totes les parets. QUE TENIEN QUE SER FETES EL SETEMBRE PASSAT, i això pot comportar una multa de órdago. A més hi ha DOS CONTENCIOSOS ADMINISTRATIUS ENDEGATS PEL MATEIX CONSULTORI (si dos: un per la manca de privacitat, i un per les escoltes fetes).
  També parla de una subvenció de 12.000 € per fer un llibre sobre un veí del poble. Això es un gran honor pel veí, però opino que es ell qui se’l tindria que pagar, no pas l’ajuntament. Així ho var prometre el 2013 en el mateix blog.
  En fi un pressupost que neix mort, quadrat per agulles, que ho amaga tot, i que el poc que diu es equivocat !!!