Bàsquet, Bàsquet Berga

Victòria plàcida per poder respirar (83-65)

Victòria plàcida per poder respirar (83-65)
Eloi Edo llança a cistella. ALEIX CAMPRUBÍ

Tant esperada com necessària. Res que no fos la victòria del Bàsquet Berga sobre el Sant Quirze B, el cuer, hauria sigut tant una sorpresa com un maldecap i una manera de posar-se en problemes per part dels berguedans. Els de Manel de Haro van fer un partit irregular, però van tenir bons moments per aconseguir un 83 a 65, davant un rival clarament inferior, i curt de rotació.

La sortida amb tromba del Bàsquet Berga aconsegueix un parcial de 8 a 0, especialment tirant de transicions i jugades curtes i ràpides. L’equip no té gaires dificultats per atacar una defensa zonal 2-3 d’un Sant Quirze amb una ofensiva molt desordenat. A mesura que passen els minuts, però, els visitants posen a lloc la defensa, aconseguint aturar al Berga, i sumant alguns punts se situen a 1 dels locals. El Beep es recupera, especialment amb transicions, per posar-se a 6, arribant a la fi del parcial 16 a 13.

Els visitants es posen per davant només començar el segon parcial, i el Berga contesta intensificant una pressió a tota la pista que sosté per aconseguir recuperacions i punts al contracop, que li retornen el lideratge de 3 punts, que s’amplia a 9 quan s’afegeix la bona circulació en atac estàtic. Després d’intercanvi de cistelles, s’arriba al descans amb avantatge, 41 a 33.

L’equip surt al tercer parcial amb un atac menys fluid, que ajuda a retallar diferències. Però el conjunt de negre reacciona i el joc i l’encert són majors a mesura que avança el quart, fins a aconseguir un avantatge de 15 punts. El Berga acota un atac rival ja limitat de per si, i s’arriba al darrer parcial amb un marge per jugar amb calma, 63 a 48.

Els berguedans surten dominant el darrer parcial, agafant un avantatge de 20 punts, gràcies a l’encert des de la línia de 3. El Sant Quirze estava trencatpoc pot anotar per posar resistència, i el Berga amplia l’avantatge a 21 punts, però un triple al darrer segon posa el definitiu 83 a 65.

Eloi Edo, Bernat Martí i Oleguer Cruz van ser els jugadors més destacats del partit. Edo va aconseguir 18 punts de valoració gràcies a 12 punts, 7 rebots, i 7 assistències, Martí en va sumar 14 a través de 13 punts, 12 rebots, 3 recuperacions i 3 assistències, i Cruz en va fer 10, amb 12 punts i 2 assistències.

Aquesta victòria dóna aire a l’equip, que amb 12 victòries se situa a la 10a plaça i segueix depenent d’ell, a 1 victòria de la promoció de descens. Precisament la setmana vinent jugarà un partit més que clau de cara a la salvació, enfrontant-se al CB Morell, un rival totalment directe, ja que també suma 12 victòries, i és 11è.

El post-partit: Bàsquet Berga 83 – Sant Quirze Bàsquet Club B 65

hugretallHug Tuyet Segon entrenador Bàsquet Berga

“La victòria és molt important, per moltes coses. Pel joc col·lectiu, amb 5 jugadors per sobre els 10 punts, tot i que en defensa podríem haver estat millor. De l’atac sí que estem contents, després de moltes setmanes. Estem contents, no només per haver guanyat, sinó per haver-ho fet amb diferència, anotant triples, amb molts jugadors que han anotat i, sobretot, per la importància a la classificació. Els resultats de la jornada ens han afavorit, i seguim depenent de nosaltres per la permanència directa. Si guanyem els dos partits que queden, està assegurada. La setmana vinent tenim un partit clau i complicat, al camp del Morell, que ens podria fer posar un peu i mig a segona l’any vinent”.

edoretallEloi Edo Jugador Bàsquet Berga

“En teoria era un partit fàcil, contra els últims, i era una victòria que havíem d’assegurar, per la situació a la taula. Veníem d’un partit molt bo, contra un dels de la part alta, i veníem amb ganes de guanyar sí o sí. Hem començat empanats i lents, però hem anat endurint la defensa i millorant en atac. Eren 7 i ha afectat, ja que s’han cansat i han fet defensa zonal, cosa que no ens ha afavorit. A poc a poc hem tret el partit, ja que l’important és la victòria. Personalment he estat en la línia de tothom, empanat al principi, però després he anat assegurant passades, amb accions més segures, i encaminant el partit amb tot l’equip“.

Acta de partit

Resultats, classificació i propera jornada del grup 3 de Segona catalana

Imatges del partit

_DSC3119 _DSC3121 _DSC3123 _DSC3132 _DSC3139 _DSC3140 _DSC3141 _DSC3146 _DSC3154 _DSC3159 _DSC3161 _DSC3162 _DSC3163 _DSC3164 _DSC3165 _DSC3166 _DSC3170 _DSC3171 _DSC3172 _DSC3177 _DSC3190 _DSC3193 _DSC3200 _DSC3204 _DSC3205 _DSC3227 _DSC3232 _DSC3234 _DSC3242 _DSC3255 _DSC3259 _DSC3261 _DSC3262 _DSC3271 _DSC3278 _DSC3283 _DSC3289 _DSC3292

Bàsquet Bàsquet Berga Berga eloi edo Hug Tuyet

Comentaris