El Forn 2019

General

L’atur al Berguedà manté la tendència a la baixa i tanca el juliol amb 2.680 aturats

Al Berguedà el juliol es va tancar amb 2.680 persones a l’atur, segons dades fetes públiques pel departament de Treball de la Generalitat. Una xifra que comporta un descens del nombre de persones a l’atur del 0,59% i que en xifres absolutes vol dir que hi ha setze persones menys sense feina que al juny. Els municipis amb un major nombre d’aturats a la comarca són Berga (1.260), Gironella (329) i Puig-reig (289).
Es manté així la tendència iniciada al mes de juny, en què l’atur també va baixar lleugerament. Però, tot i aquests petits descensos, la situació continua sent molt complicada al Berguedà. Ara fa un any, a la comarca hi havia unes 1.800 persones a l’atur i en aquests moments superen les 2.600. És a dir, que en un any el nombre d’aturats ha crescut en més de 900 (+53,76%). Per tant, el més probable és que un bon grup d’aquestes persones ja no puguin cobrar la prestació d’atur i aquesta xifra pot continuar creixent, segons ha comentat Cristina Faciaben, secretària de socioeconomia de CCOO de Catalunya.
Davant l’augment del nombre de persones que exhaureixen la prestació d’atur sense haver trobat una altra feina, els sindicats reclamen als governs mesures. De moment, el consell de ministres extraordinari d’aquest matí ha aprovat un nou paquet de mesures contra la crisi, entre les quals un ajut de 420 euros mensuals per a les persones que ja no cobren cap prestació. Aquests diners es podran rebre durant sis mesos i estarà lligat a l’assistència dels aturats a cursos de formació. Segons la vicepresidenta del govern central, Maria Teresa Fernández de la Vega, és una mesura “extraordinària”, que es mantindrà mentre l’a taxa d’atur estatal estigui per sobre del 17%.
A tot Catalunya hi ha 100.000 persones aturades que ja no cobren cap tipus de prestació i que representen al voltant del 20% del total d’aturats.

Comentaris