Cicle Tardor AJBerga

General

El PSC del Berguedà no veu bé que el Consell vulgui comprar un local vinculat a l’exconsellera comarcal Mercè Font

Polèmica al Consell Comarcal sobre la compra d’un local per ampliar les instal·lacions. El PSC ha denunciat el procés de compra dient que la inversió no és necessària, que no s’ha explicat com es pagarà i que el procés que s’ha seguit no és clar. Sobretot, però, denuncien que la proposta que l’equip de govern del Consell (de CiU i ICV) vol presentar és la del local més car (136.000 més) i més petit. Un local, explica el PSC, vinculat personalment i familiarment a l’ex-consellera comarcal de Convergència i Unió, Mercè Font, actual tinent d’alcalde de l’ajuntament de Gironella.
El portaveu socialista al Consell Comarcal, Abel Garcia, diu que l’equip de govern va començar un procés “que ja tenia el final escrit”.
Segons Garcia, no volen entrar en criteris legals però, segons apunta, “que l’ex-consellera Mercè Font estigui vinculada a l’opció de local més ben puntuada és èticament fosc”.
Abel Garcia ha anunciat que si l’equip de govern del Consell Comarcal no atura el procés, demanaran la dimissió del president, Sergi Roca, i dels consellers que votin l’adjudicació.
El president del Consell Comarcal, Sergi Roca, ha reconegut que Mercè Font està vinculada a una de les ofertes i diu que caldrà parlar-ne i tractar-ho en un proper ple perquè “no hi ha res a amagar”.
Els consellers socialistes han lliurat a la premsa la documentació de l’obertura de pliques on hi ha les dues propostes presentades.
Al ple ordinari que s’ha fet aquest vespre al Consell Comarcal del Berguedà s’havia de deixar sense efecte l’acord del passat ple que modificava el plec de condicions de la licitació, l’adjudicació de l’adquisició del local i la concertació d’un préstec d’un milió d‘euros amb La Caixa per al pagament del nou local del Consell. Els tres punts s’han deixat sobre la taula perquè sense l’assistència dels consellers comarcals Juli Gendrau (alcalde de Berga) i Serafí Costa (de Casserres) l’equip de govern no tenia el quòrum suficient per aprovar la concertació del préstec.
De moment no se sap si més endavant es convocarà un ple extraordinari per tractar aquets punts o bé es deixaran pel proper ple ordinari, que en aquest cas seria ja a mitjans de gener.

Estic amb tu

Comentaris