First Stop

General

Incertesa dels floristes i llibreters per la coincidència de la diada i la Pasqua

En honor al patró de Catalunya, cada 23 d’abril se celebra la diada de Sant Jordi on els carrers i places de les ciutats catalanes s’omplen de parades de llibres i de roses. Enguany la diada s’escau enmig de la Setmana Santa, fet que ha produït incertesa entre els gremis de llibreters i floristes, ja que aquest últim preveu una baixada de les vendes. Al Berguedà, hi ha cert desacord sobre aquesta qüestió, ja que alguns com Conxita Vilardaga de la floristeria El Vall de Berga pensen que “els dies festius de Pasqua podrien atraure més visitants a la comarca” i d’altres com Marta Romera de la Patumaire Edicions no ho veuen tant clar, “no sé si ens beneficiarà o ens perjudicarà el fet que la diada coincideixi amb la Setmana Santa, ja ho veurem”.
Pel que fa a les roses, n’hi haurà de tots colors: blanques, blaves, roses, grogues, taronges… però la que mana és la rosa vermella. A la floristeria El Vall preveuen vendre unes 4.000 o 5.000 roses, entre les que ja han comprat les entitats i associacions per fer la parada al carrer i les que els berguedans compraran al mateix establiment. El preu de les roses oscil·larà entre els 3 i els 6 euros, en funció del tipus i la qualitat d’aquesta.
Una de les entitats que ven més roses a Berga és l’escola d’educació especial Llar Santa Maria de Queralt. Com cada any, l’entitat tindrà dues parades a la ciutat, una estarà ubicada a la plaça de Sant Pere i l’altra a plaça Sant Joan fins que acabin de vendre les 2.600 roses que han encarregat. Moltes altres entitats vendran roses al carrer, però també n’hi haurà que vetllaran perquè ningú es quedi sense. Els voluntaris de Creu Roja Berguedà porten dies elaborant roses de paper per fer-les arribar als usuaris del programa que l’entitat porta a terme amb la gent gran, sobretot a aquelles dones que es troben soles.

Comentaris