Seixanta alumnes de l’escola de música de Berga participaran a la cantata ‘El nen enamorat de la lluna’, diumenge

Seixanta alumnes de l’Escola Municipal de Música de Berga participaran aquest diumenge, 17 de març, a la cantata infantil ‘El nen enamorat de la lluna’ organitzada per l’Associació Catalana d’Escoles de Música i Dansa (ACEM) en motiu del seu 20è aniversari.
Gairebé 2.500 alumnes d’entre 4 i 8 anys i de 54 escoles de música d’arreu de Catalunya s’aplegaran en aquesta gran cantata que es farà a l’auditori gran del Fòrum de Barcelona, a l’aire lliure.
L’elevat volum d’alumnes que s’han inscrit per participar en aquesta activitat fa que la cantata es divideixi en tres sessions al llarg de diumenge. La primera sessió serà a les 11 del matí. La segona, a 2/4 de 2, que és en la que participaran els alumnes de Berga. I la tercera sessió serà a 2/4 de 5 de la tarda.
L’ACEM preveu una nombrosa assistència, unes 5.000 persones durant tot el dia entre familiars dels alumnes i autoritats. El públic podrà gaudir de la cantata infantil ‘El nen enamorat de la lluna’, que està formada de sis cançons que van acompanyades d’una història que fa de fil conductor i que és un nen que s’enamora de la lluna.
L’autor del conte i de les lletres de les cançons de l’espectacle és Manel Justícia. I les veus dels alumnes que la interpretaran aniran acompanyades d’un quartet de músics format per Òscar Latorre a la trompeta, Manel Ruiz al piano, Jordi Ruiz tocarà el baix elèctric, i Xavier Matamala la bateria (ell és el creador de la música de la cantata).
Diumenge, dia de la cantata, també es posarà a la venda el conte, de l’editorial Zenobita, acompanyat d’un CD amb la versió teatralitzada de la cantata i les partitures de les cançons. Els temes enregistrats al CD són cantats per l’Escola Municipal de Música d’Olesa de Montserrat.
L’Associació Catalana d’Escoles de Música i Dansa, l’ACEM, porta 20 anys treballant per la promoció i la impulsió de projectes d’educació artística per als centres associats, així com també s’encarrega d’assessorar i orientar als equips directius pel que fa la seva gestió. Hi estan associades més d’un centenar d’escoles de música i s’organitzen trobades, activitats i intercanvis.

X