General

El tabal anuncia Patum enmig de centenars de persones

‘Pa-tum, pa-tum’, ‘pa-tum, pa-tum’. El repic del tabal es va fer sentir ahir a Berga anunciant que s’acosta Patum, després que el ple extraordinari a l’Ajuntament de Berga aprovés la festa del Corpus berguedà.
L’acte el van seguir centenars de berguedans que van voler viure el ritual de cada diumenge de l’Ascensió, que serveix per palpar el sentiment que desperta la Patum i les ganes dels berguedans per viure la festa. Ja s’acosta, el tret de sortida es donarà el dimecres 29 de maig però abans es respirarà Patum cada cap de setmana: aquest que ve (18 i 19 de maig) Patum del carrer de la Pietat i el següent, Concert de Patum (dissabte 25 de maig) els Quatre Fuets (diumenge 26).
ADMINISTRADORS
Al ple d’ahir es van nomenar les quatre parelles d’administradors de la Patum, que representaran els antics quatre barris. Són Josep Agustí i Maria Montserrat Caserras per Capdamunt de la Vila (Fonolls), Antoni López i Vanessa Lois per Sant Pere (Esclafidors Rebentats), Quirze Vilella i Laura Selva per Carrer Major (Esclafidors Embotits), i Jordi Garra i Montserrat Sala per Raval (Ravenisses).
CARTELLS DE PATUM
També ahir es va donar a conèixer el cartell guanyador de la Patum, el que anuncia les festes del Corpus a Berga, que és obra de Daniel Albert Ortega amb ‘Pensaments de Patum’, que és el primer pla del gegant negre, i que va obtenir 338 vots per votació popular. També s’ha donat un accèssit a Lluís Canals, per ‘Boja per tu’, amb 206 vots. I la guanyadora del concurs de cartells de la Patum infantil ha estat Àngela Martín amb ‘Les cares verdes’.
TÍTOLS DE PATUMAIRE
I s’han donat a conèixer les 22 persones que rebran el títol de Patumaire i les 6 que obtindran el de Patumaire d’Honor. Els títols de Patumaire seran per a Anna Maria Solé, Laia López, Albert Peñaranda, Antoni Pérez Llimós, Antoni Pérez Martos, Valeriano Sánchez, Joan Carxat, Pere Ribera, Maite Flores, Jordi Buscall, David Carrera, Jordi Subirana, Èric Torres, Federico Arévalo, Eva Garcia, Montserrat Garcia, Àngel Gonfaus, Andrés González, Gràcia Porta, Jordi Sala, David Sánchez i Jacint Tubau. I els títols de Patumaire d’Honor recauran a Raquel Rubio, David Solis, Mireia Ferran, Ricard Vilarroya, Jordi Ribera i Ramon Grimaldos.

Comentaris