Els regidors no adscrits de Berga demanen que l’Ajuntament s’autoinculpi pel 9-N

Els regidors no adscrits de Berga demanen que l’Ajuntament s’autoinculpi pel 9-N. Així ho proposaran en una moció que han entrat al consistori i que es debatrà al ple d’aquest dijous a l’Ajuntament de Berga. Un ple ordinari que començarà a 2/4 de 9 del vespre.

El text planteja autoinculpar-se dels mateixos delictes que puguin derivar-se de la querella interposada per la Fiscalia de l’Estat contra el president de la Generalitat, Artur Mas; la vicepresidenta, Joana Ortega; i la consellera d’Educació, Irene Rigau; com a organitzadors de la consulta del passat 9-N, suspesa pel Tribunal Constitucional.

Els quatre regidors no adscrits apunten que la jornada de participació del passat 9 de novembre va ser possible gràcies als més de 40.000 voluntaris, a la participació ciutadana, a la col·laboració d’alcaldes i regidors que van posar infraestructures a disposició de la consulta… i que per tant “la querella contra els membres del Govern és representativa davant la impossibilitat i la irracionalitat de presentar una querella contra tots els voluntaris”. Afegeixen que “ens trobem davant d’una clara persecució política per part del Govern de l’Estat, a través del seu braç executor, en aquest cas la Fiscalia, en una clara instrumentalització de l’estat de Dret, al marge de qualsevol raó jurídica”.

En contra d’aquesta querella “sense raons jurídiques” i de la pressió del Fiscal General perquè la Fiscalia de Catalunya la interposés, els regidors no adscrits, demanen als regidors de l’Ajuntament de Berga que votin a favor d’aquesta moció que assumeixin les responsabilitats que se’n puguin derivar i admetin ser coautors de les accions que s’imputin al president de la Generalitat i altres membres del Govern “derivades de l’organització i execució del procés democràtic”. Aquest és l’acord que planteja la moció, així com comunicar-lo a la Fiscalia de Catalunya i al Govern de la Generalitat.

X