La rifa de Nadal és generosa amb Catalunya però passa de llarg del Berguedà

La rifa de Nadal ha estat generosa amb Catalunya, però no pas amb el Berguedà. Els premis han passat de llarg de la comarca, que s’haurà de conformar amb les terminacions i els premis menors (l’anomenada ‘pedrea’). Els responsables de les administracions de loteria de la comarca han lamentat a Ràdio Berga i a AquíBerguedà.cat no haver pogut donar un premi important però es conformen en poder repartir premis menors. Pots consultar si les teves butlletes tenen premi clicant aquí.

Reaccions de les administracions de loteria del Berguedà

Amb el recompte de diners repartits encara pendent, la propietària de l’administració de Berga, Montserrat Pey, ja ha avançat algunes terminacions que coincideixen amb els primers premis. Per exemple, aquells que tinguin loteria de l’Ajuntament de Berga, que jugava un número que acaba com el de la Grossa, en 37 guanyaran 11 euros per euro jugat; i l’escola d’educació especial Llar Santa Maria de Queralt, de Berga, que hi jugava amb un número acabat en 45, com el segon, s’emporten 5 euros per euro jugat. Premis menors que aquest any, com a novetat, ja es podran cobrar a les administracions a partir d’aquesta mateixa tarda. Pey té l’esperança d’haver donat poca o molta sort, malgrat Berga no hagi pessigat cap gran premi. Està contenta amb les vendes, tot i que reconeix que en la línia dels últims anys han anat a la baixa, “calculo que n’hem venut un 5% menys” ha dit.

En la mateixa línia s’han expressat els responsables de les administracions de Gironella i de Puig-reig. A Gironella, Francesc Martín, de l’administració La Perla, ha explicat que han estat a l’expectativa tot el matí però tampoc no han estat afortunats amb premis destacats. Es queden amb el bon regust de boca del milió d’euros d’una butlleta guanyadora del Joker (de la Primitiva) que van validar a La Perla el passat dissabte 13 de desembre, perquè el Sorteig de la Grossa ha passat de llarg. Encara falta però del sorteig del Nen, i hi ha esperança. Una rifa de Reis per a la qual ja s’estan venent dècims, i “esperem que s’incentivin les vendes, perquè els premis són molt sucosos”, ha comentat Sònia Guitart, responsable de l’administració de Puig-reig. Aquest any, tampoc no hi ha hagut sort en aquest establiment que encara arrossega la ressaca del Nadal del 2009. Va repartir 35 milions d’euros d’un tercer premi, i des de llavors l’augment de vendes per la Grossa de Nadal s’hi ha notat cada any.

L’Hospitalet reparteix 155 milions d’euros

La localitat catalana més afortunada del sorteig de la loteria de Nadal ha estat enguany l’Hospitalet de Llobregat, que repartit 155 milions d’euros entre el segon i el tercer premi.

S’han venut 60 sèries del segon premi, el 92.845. Són 125.000 euros per dècim (1.250.000 la sèrie). La majoria de les sèries d’aquest número han anat a parar a una associació de Gavà, i la resta s’han venut en finestreta. D’aquest segon premi també se n’han venut dècims a través de terminals a Barcelona, Girona, Barberà del Vallès, Santa Susanna, Igualada, Gavà, Esplugues de Llobregat, Ripollet, Sant Andreu de la Barca, Lloret de Mar i Mataró, on també ha repartit 32 sèries d’un cinquè, el 67.924.

Pel que fa al tercer premi, s’han venut íntegrament les 160 sèries del número premiat, el 7.637, al centre comercial Gran Via II. Dotat amb 500.000 euros la sèrie (50.000 el dècim).

Madrid s’endú bona part de la Grossa, el 13.437

La Grossa en canvi, ha esquivat Catalunya. El 13.437 ha anat a parar en gran part a Madrid, i també ha portat la sort a Múrcia, Lugo, León, Las Palmas, Logronyo, La Corunya, Càceres, Albacete, València i Cadis. Els afortunats s’han endut 400.000 euros per dècim (20.000 euros per euro apostat), (la sèrie són 4.000.000).

Manresa ven part d’un quart premi

Els quarts i cinquens premis també ha somrigut força Catalunya. Diferents localitats han pogut esgarrapar alguns premis. D’un dels dos quarts premis, el número 7.617, (200.000 euros a la sèrie i 20.000 euros el dècim) n’han venut a poblacions catalanes com Manresa, Badalona, Terrassa, Sant Andreu de la Barca, Blanes, Tarragona, La Fatarella, Salou, Roses, Alcarràs i Tàrrega. En total aquest número ha repartit a Catalunya mig milió d’euros aproximadament.

Pel que fa als cinquens premis, que se’n donen 8, i que toquen 6.000 euros per dècim (= 60.000 per sèrie), els que han tingut més més incidència a Catalunya han estat el número 32.306, que s’ha venut a Cubelles i a Sitges; i el 74.012, que n’han venut administracions de Mollerussa, Cervera, Sant Cugat del Vallès, Sort, Igualada, Ulldecona, Mollet del Vallès i Vic.