Puig-reig, Societat

Una quarantena de carruatges i més de cinquanta cavalls desfilaran a La Corrida de Puig-reig

Una quarantena de carruatges i més de cinquanta cavalls desfilaran a La Corrida de Puig-reig

La tradicional festa de Sant Antoni Abat, coneguda com a Tres Tombs a moltes poblacions catalanes, té nom propi a Puig-reig: La Corrida. Se celebrarà aquest proper cap de setmana, divendres 16, dissabte 17 (dia de Sant Antoni) i diumenge 18. Es ret homenatge a l’antiga feina dels traginers amb diferents activitats relacionades amb el món del cavall.

Un dels actes més concorreguts és la cercavila de cavalleries i xarrets de diumenge al migdia, que enguany comptarà amb una quarantena de carruatges i més de cinquanta cavalls.

Una altra proposta, característica i que diferencia la festa de Puig-reig, és el joc de les cintes, que es pot veure tant a la cercavila de diumenge com la tarda de diumenge, en l’acte de curses de cavalls pura sang, creuats, rucs i ponis. El joc de les cintes té un origen medieval. Els genets o cavallers havien d’encertar l’anella amb la llança mentre anaven al galop amb el seu cavall.

A part d’aquestes activitats n’hi ha moltes més que omplen el cartell de la Corrida. Divendres, es farà la Corrida infantil, amb la implicació dels més petits “que són el planter de la festa”, ha dit a Ràdio Berga el president de la Comissió de la Corrida, Albert Altarriba. (Pots escoltar l’entrevista clicant l’àudio adjunt). També divendres, al vespre, tast de plats cuinats elaborats amb porc. Un acte que enguany s’ha volgut reforçar i donar-li més pes, ha comentat Altarriba. I la jornada de divendres es clourà amb ball. Consulta els horaris i llocs on es fan els actes.

Pel que fa dissabte, al matí es farà el 10è raid social de La Corrida, que enguany incorpora novetats. A banda del raid de 20 quilòmetres que s’ha fet sempre fins ara, s’hi introdueix una nova prova de resistència de 40 km, ha explicat Albert Altarriba.

També dissabte hi haurà rodeo de rucs i exhibició de ferradors i treball a la forja. Inauguració de l’exposició col·lectiva de pintors. I també cercavila amb la tota la comitiva, a la tarda. Consulta els actes detallats, hores i llocs.

I diumenge, 18 de gener, serà el dia fort de la festa de La Corrida de Puig-reig. A primera hora, ral·li fotogràfic de La Corrida. A continuació, tamborronada, amb els Diables del Clot de l’Infern, A partir de les 9, a la Plaça Nova, esmorzar amb botifarra, pa i vi, i demostracions d’elaboració d’embotits. A les 11 lliurament dels estendards als banderers i a 2/4 de 12 inici de la cercavila de cavalleries i xarrets pels carrers del poble. A la 1, sardanes. I a la tarda, a 2/4 de 4, Trofeu 20è Memorial Francesc Lladó, amb curses de cavalls pura sang, creuats, rucs i ponis. Seguidament, joc de les cintes. I durant tot el dia tómbola benèfica a favor de la lluita contra el càncer. I també es convoca el segon concurs d’Instagram de La Corrida. Consulta els actes amb detall.

Els organitzadors de La Corrida esperen que un any més la festa compti amb una gran afluència de públic. Si el temps hi acompanya milers de persones faran cap a Puig-reig aquest proper cap de setmana.

 

FOTO: El joc de les cintes, un dels trets diferencials de La Corrida de Puig-reig. AUTOR: Lleureioci

 

Carruatges Cavalls Cercavila joc de les cintes La corrida

Estic amb tu

Comentaris