Berga obre diumenge nova programació teatral i musical, s’allargarà fins al maig

Berga programa espectacles de teatre i música pels mesos de febrer, març, abril i maig. Totes les obres es faran al Teatre Municipal. El tret de sortida és el 8 de febrer amb ‘Hairspray’, de Manresa Teatre Musical (18.30h. Preu: 15 euros). El mateix dia, a les 3 de la tarda els responsables del musical també oferiran una activitat pedagògica sobre el món del teatre musical, gratuïta i oberta a tothom que hi vulgui participar. L’adaptació catalana d’aquest muntatge és obra de David Bacardit i Sílvia Santamaria i incorpora elements de les dues versions cinematogràfiques de Hairspray (1998 i 2007) i del musical de Broadway (2002).

El diumenge 21 de febrer serà el torn de l’obra ‘Amagat’, un musical de Bah! Teatre. (18h. Preu: 10€). En aquesta història, el Bru que és un jove inventor, descobreix la immortalitat i poques hores més tard desapareix. El món es bolcarà per descobrir què ha passat amb el descobriment i el científic. Un musical escrit i dirigit per David Villarreal, amb música d’Adrià Bravo.

I pel que fa al març: El diumenge 1 pujarà a l’escenari Quim Masferrer amb ‘Temps’, de Teatre de Guerrilla. (18h / 15 euros). En l’obra, li acaben de comunicar que li queden 90 minuts de vida. Una hora i mitja de la més autèntica i plena llibertat.

El dissabte 7, l’escola Vedruna de Berga portarà ‘Messengers’, el popular grup de gospel que va quedar finalista de l”Oh Happy day!’, el programa de TV3. El 15 de març, les bandes de les escoles de música de Vilafranca del Penedès i de Berga oferiran ‘Concert de bandes’. (11.30h / entrada gratuïta). El diumenge 22, les corals infantils de l’Escola de Música de Berga, el conjunt instrumental i solistes vocals oferiran l’òpera ‘El petit escuraxemeneies’, de Benjamin Britten. (18h / 12 euros). I el 29, la comèdia ‘Cremats’ amb embolics de parella, un criminal pel mig… de la mà de la companyia Entresòl Produccions (18h / 18€ anticipada, 20 a taquilla).

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Berga, Queralt Calderer, ha destacat la importància de poder seguir programant espectacles d’aquestes característiques i d’una gran varietat.

A l’abril, les actuacions continuaran. Divendres Sant, dia 3, la Coral de l’escola de música i l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 i els solistes vocals, oferiran el concert Stabat Mater de Joseph Haydn. (19.30h / 12 euros). El diumenge 19, ‘Concert simfònic’ amb l’orquestra simfònica de l’Escola Municipal de Música de Berga, amb la concertino convidada Alba Roca i el director Oleguer Aymamí. (18h / 10€). El 26, ‘Locus Amoenus’, d’Atresbandes, espectacle finalista del Premi BBVA de Teatre. (18h / 10-12 euros).

I al maig, el dia 10, Concert del Grup Vocal ‘In Crescendo’, guanyador del concurs Oh Happy Day! (18h / 14 euros). La programació al Teatre Municipal de Berga de febrer a maig finalitzarà amb l’actuació ‘Navegants’, de Toni Cabré, a càrrec de La Farsa. Les representacions es faran el dissabte i diumenge 16 i 17 de maig; i properament es facilitarà més informació sobre el preu i venda d’entrades.

Des de la regidoria de Cultura s’ha volgut apostar per englobar en aquesta programació conjunta els diferents espectacles que s’oferiran durant aquest període per tal que les persones interessades en gaudir-los es puguin reservar amb antelació les diferents dates i no es perdin el repertori de nivell que es podrà veure a partir del febrer a Berga.

Les entrades es poden comprar anticipades a www.tincticket.com o a taquilla una hora abans de cada funció. I fer reserves a l’Oficina de Turisme de Berga.

FOTO: La regidora de Cultura, Queralt Calderer, amb el director de Manresa Teatre Musical i coreògraf de ‘Hairspray’, Pablo Testa; en la presentació de la programació del Teatre Municipal de Berga. AUTORA: Pilar Màrquez

X