Avià aprova als pressupostos per enguany la millora i adequació de la pista coberta del municipi

L’Ajuntament d’Avià ha aprovat, aquest dimarts al vespre, el pressupost per al 2015. Uns comptes per enguany que preveuen diverses inversions; majoritàriament dedicades a l’adequació i arranjament de carrers i vies, però que també contemplen una partida de 150.000 euros per a les obres de finalització i millora de la pista poliesportiva coberta del municipi. L’actuació es farà íntegrament amb una subvenció de la Diputació de Barcelona i s’adjudicarà ja abans del segon trimestre d’enguany. Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat han parlat amb l’alcalde d’Avià, Llorenç Altozano (CiU), que ha explicat que el que es farà serà dotar la pista poliesportiva d’uns vestidors nous, adequar-hi la il·luminació, i col·locar portes d’emergència al perímetre de la pista, per tal de possibilitar que aquest recinte serveixi també per acollir concerts i trobades, més enllà de l’activitat esportiva.

Aquesta possibilitat faria, de fet, que Avià disposés de dos locals per a esdeveniments d’aquest tipus, ja que ara els concerts que acull el municipi es fan a l’Ateneu, una sala de la qual el principal inconvenient és l’aforament que ara milloraria substancialment amb aquesta alternativa, que permetria encabir fins a 4.000 persones a la pista.

D’entre les obres als carrers, també una actuació de millora a l’Avinguda Pau Casals, una part a càrrec de la Diputació de Barcelona.

L’Ajuntament d’Avià ha aprovat per al 2015 un pressupost de 2 milions d’euros, 150.000 euros més que al 2014, que era d’1.855.000 euros; un augment que és precisament a causa de la inclusió als comptes de la inversió a la pista poliesportiva, que es cobrirà amb una subvenció de la Diputació de Barcelona.

A Avià, per un pacte de govern de l’inici de legislatura, governen conjuntament Convergència i Unió (CiU) i la formació de Som Avià.

Modificació puntual del POUM al nucli històric

L’Ajuntament d’Avià ha aprofitat també la convocatòria d’aquest ple extraordinari dels pressupostos per aprovar una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en el sector del nucli històric. “És una modificació que afecta al casc antic i que ha portat el seu temps, perquè des del comité territorial d’Urbanisme de la Catalunya central, s’havien demanat dos informes, un de viabilitat i l’altre de mobilitat que finalment s’han pogut resoldre”, ha explicat Altozano.

X