Neix la Transcatllaràs, una travessa amb BTT pel Berguedà

Pedratour i GuiesBtt.cat impulsen la ruta Transcatllaràs, una travessa de 150km i 5.500m de desnivell pensada per fer-se en bicicleta durant 2, 3 o 4 dies i que recorre els voltants del massís del Catllaràs. El Berguedà compta, així, amb una nova iniciativa turística. La travessa es podrà fer a partir del mes d’abril i no es pot seguir a través de senyalitzacions, només es pot fer per GPS, que cedeix l’organització. D’aquesta manera, “no es carrega” el paisatge amb noves marques. Per saber més coses sobre aquest nou atractiu turístic de la comarca, Gepi Valls de GuiesBtt.cat ha passat pels micròfons de Ràdio Berga i de l’AquíBerguedà.cat.

La ruta es pot fer en dues, tres o quatre etapes, en funció del nivell de dificultat que vulgui el ciclista, tot i que ja avisen que és una ruta dura i exigent. En tots els casos, l’itinerari s’inicia a Sant Julià de Cerdanyola i transcorre pels municipis de la Nou, Vilada, Castell de l’Areny, Sant Jaume de Frontanyà i la Pobla de Lillet.

La Transcatllaràs no és factible durant els mesos d’hivern, per l’acumulació de neu i glaç, i és per això que es farà entre abril i novembre.