First Stop

Berga, Societat

El nombre d’accidents de trànsit a l’interior de Berga es manté en 65 al 2014, la mateixa xifra que l’any anterior

El nombre d’accidents de trànsit a l’interior de Berga es manté en 65 al 2014, la mateixa xifra que l’any anterior

El nombre d’accidents de trànsit a l’interior de Berga es manté en 65, després que l’any 2013 (en què ja fou la mateixa) aquesta dada es veiés reduïda de forma accentuada respecte anys anteriors. L’any 2012 la xifra d’accidents havia estat de 82. La majoria d’aquests accidents són per la pèrdua de control del vehicle (15), per sortida d’estacionament (14) i per no respectar la senyal d’stop o cediu el pas (14). Però també cal destacar-ne els atropellaments, dins i fora dels passos de vianants (13) i la realització de maniobres prohibides (8).

“El que voldríem és que no hi hagués accidents, no n’hi voldríem cap, però estem mantenint les dades d’accidents de l’any anterior, que és una dada positiva”, ha valorat el regidor de Governació de la ciutat, Ramon Bajona, en una entrevista a Ràdio Berga i l’AquíBerguedà.cat, aquest dilluns. “Estem satisfets perquè estem aplicant el Pla de Seguretat viària del 2009 i el que mirem és que disminueixin aquests accidents, dels quals la xifra òptima seria zero”, ha reiterat i ha explicat que una de les mesures que s’apliquen en relació aquest pla és la realització de controls de velocitat i alcoholèmia. “A vegades no s’entén prou bé des de la ciutadania, i sembla que vulguem anar a recaptar; però nosaltres el que estem fent – en base al Pla de Seguretat Viària – és treballar per reduir la sinistralitat a la ciutat”, ha comentat Bajona.

Aquestes dades, així com també el nombre de controls realitzats i d’altres conceptes en seguretat, accidentalitat i infraccions, es recullen en la Memòria de la Policia Local de Berga, on es detallen totes les actuacions dels agents. Ramon Bajona també ha relatat que el cos policial ha treballat en la realització de millores en punts negres de la ciutat, un dels quals el passeig de la Pau, com són el reforç de la senyalització i l’accessibilitat.

Pel que fa xifres totals, el 2014 s’han realitzat, 29.610 controls de velocitat i 1.328 d’alcoholèmia. “Són menys que al 2013 en què s’hi va voler fer una incidència especial”, ha dit Bajona. De les 1.328 proves d’alcoholèmia realitzades, 41 han donat positives.

D’altres aspectes que es destaquen en la memòria són les denúncies per infraccions a l’Ordenança de Convivència i Via Pública, en què destaca que de les 19 que hi ha hagut en total, fins a 11 són relacionades amb l’abocament de deixalles o per embrutar la via pública.

La Policia Local de Berga té actualment 20 agents.

FOTO: Policia Local de Berga, instal·lacions. AUTOR: Policia Local de Berga

Accidentalitat Alcoholèmia Atropellaments Controls Memòria policia local Ramon Bajona Velocitat

Estic amb tu

Comentaris