Santa Maria de Merlès, Societat

Prats convocarà avui oficialment la consulta sobre el Lluçanès pel 26 de juliol

Prats convocarà avui oficialment la consulta sobre el Lluçanès pel 26 de juliol

Prats de Lluçanès convocarà avui la consulta sobre el Lluçanès pel 26 de juliol, que ha de servir per tirar endavant amb el reconeixement de la 43a comarca de Catalunya. La convocatòria es farà aquest dimecres 17 de juny, a les 9 del vespre, al primer ple encapçalat per Isaac Peraire (ERC), nou alcalde de la vila des del dissabte passat.

Aquesta convocatòria la faran en els propers dies tots els pobles de la comarca de la mateixa forma i seguint el mateix procediment establert conjuntament d’acord amb el Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya. En total la comarca natural del Lluçanès la formen 13 municipis, que pertanyen a les comarques d’Osona (Alpens, Lluçà, Olost, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Martí d’Albars i Sobremunt), del Bages (Sant Feliu Saserra) i del Berguedà (Santa Maria de Merlès).

Amb el procés participatiu, s’obrirà un termini a Prats del 18 al 23 de juny perquè qui vulgui formar part de les meses pugui presentar les seves sol·licituds al registre general de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès.

Peraire ha explicat que a la consulta hi podran participar els majors de 16 anys i s’hagin empadronat abans del 31 de desembre de 2014. La resta de municipis del Lluçanès també hauran de convocar la consulta per tal que el proper 26 de juliol, entre les 9h i les 20h, tots els habitants de la comarca puguin respondre a les urnes: ‘Vols que el teu municipi formi part de la comarca del Lluçanès?’.

Un cop celebrada la consulta, el ple dels 13 municipis que conformen el Lluçanès decidirà si vol formar part de la nova comarca i, finalment, la Generalitat farà el decret que haurà d’aprovar el Parlament de Catalunya amb una Llei per procediment de lectura única.

Cal recordar que el passat 14 de maig, en l’última visita oficial a Prats de la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, va mostrar el seu compromís perquè el Lluçanès esdevingui una comarca, si la ciutadania així ho decideix. La campanya que precedirà la consulta es prepara conjuntament entre tots els municipis i es donarà a conèixer properament.

Consulta Isaac Peraire Lluçanès Prats de Lluçanès

Estic amb tu

Comentaris