La 22a Universitat Catalana d’Estiu de la Natura finalitza una edició participada en què hi ha hagut fins a un centenar d’alumnes

Ha acabat la 22a edició de la Universitat Catalana d’Estiu de la Natura, un any més amb èxit de participació. Han estat més d’un centenar d’inscrits, majoritàriament professorat de secundària i cada vegada més també professorat d’Educació Primària – que gaudeixen dels cursos a un preu més econòmic gràcies a una subvenció de l’Obra Social ‘la Caixa’ -, segons han explicat fonts de la mateixa organització. Aquesta activitat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) mitjançant l’Exploratori dels Recursos de la Natura; ha sumat ja en els seus 22 anys de vida més de 2.000 inscrits.

El curs que més inscripció ha tingut ha estat el d”Explora els sabors de la natura’. Un any més els participants tenien procedència molt diversa en tota la geografia catalana. Hi ha hagut assistents d’Arenys de Mar, Sant Joan de les Abadesses, Berga, Navarcles, Barcelona, Terrassa, Sabadell, Navàs, Esparraguera, La Garriga, Torelló, Manresa, Vic, Guardiola de Berguedà, l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Prats de Lluçanès, Gavà, Igualada, Tarragona, Palafrugell, i La Seu d’Urgell, entre d’altres.

IMG_7518Des de l’Exploratori dels Recursos de la Natura, a més, s’han volgut destacar les visites realitzades al llarg de tota la setmana i s’ha llançat un agraïment a totes les empreses i institucions que els han obert les portes; entre elles l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, el Parc Natural Cadí – Moixeró, l’Escola Municipal de Música de Berga, Jardins Artigas a la Pobla de Lillet i Museu del Ciment de Castellar de n’Hug. Però també Cervesa Guillem de Berguedà, Formatges Blancafort, Complex Els Casals, Cal Forner – Parc de les Olors a Serrateix, Església de Santa Maria d’Avià, Guitarres Picado, Club dels sabors, Global Sensory S.L., Fredcolor, Xocolata Artesana Salt del Colom, Cementos Collet, i Ginatge.

Per a l’organització, “el fet de portar a terme un ventall tan ampli de visites i la implicació del teixit empresarial de la comarca donen un alt valor afegit als cursos Explora de la Universitat d’Estiu”. En total, d’altra banda, hi han participat 29 ponents de procedència diversa, professorat universitari de la Universitat Politècnica de Catalunya i de la Universitat de Barcelona,  així com professorat de Secundària i professionals del món de l’empresa.

“La diversitat de ponents i visites fan que els sis cursos que s’han programat es puguin considerar cada un d’ells com una jornada de treball al voltant dels temes que es tracten”, han valorat els responsables de l’Exploratori.

I per últim han volgut destacar la singularitat de l’acte central, realitzat als Jardins Artigas de Gaudí a La Pobla de Lillet, amb un ponent d’excepció, el doctor Claudi Alsina. Aquest professor de Matemàtiques de la UPC i secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, va oferir una conferència que no podia ser més escaient en el marc en que va tenir lloc: ‘La natura i els secrets geomètrics de Gaudí’.

En el marc d’aquesta activitat, concretament en la sessió prèvia de la visita guiada als jardins – que va anar a càrrec de Ramon Espel, cap del Departament de Construcció de la Basílica de la Sagrada Família, i Carles Farràs, cap del Departament de Gestió d’Obra de la Basílica de la Sagrada Família -; hi va assistir el Rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Enric Fossas.

X