Tretze famílies de Gironella en risc social disposen de targetes per comprar aliments frescos

Tretze famílies de Gironella amb dificultats socioeconòmiques disposaran d’una targeta per poder comprar aliments frescos i altres productes alimentaris bàsics. En concret, se’n beneficiaran 30 persones adultes i 19 menors, gràcies a un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Gironella i Creu Roja del Berguedà pioner a la comarca. D’aquesta manera, es cobriran les necessitats bàsiques d’alimentació de les famílies més pobres de la vila. El conveni té una durada inicial prevista de mig any, sent ja efectiu aquest passat mes d’agost, i el cost previst és d’uns 7.000 euros, que assumeix íntegrament l’Ajuntament de Gironella. Tècnics i voluntaris de Creu Roja repartiran les targetes i també en faran un control i un seguiment del seu ús.

L’alcalde de Gironella, David Font, ha destacat que aquest conveni “persegueix la voluntat d’ajudar les famílies que ho passen més malament”, complementant a altres programes que estan en vigor a la població en temes de formació, d’ocupació i d’altres ajudes directes a les famílies. Font també ha assenyalat que es tracta d’una iniciativa pionera al Berguedà i que confia que, mentre aquesta situació de crisi segueixi afectament directament a les famílies de Gironella, “des de l’Ajuntament se seguirà innovant amb programes que permetin millorar i afavorir les condicions de vida de qualsevol ciutadà”. I ha afegit que “aquest conveni també permetrà complementar les ajudes en beques menjador en molts casos, fent que els menors puguin tenir més d’un àpat calent i de producte fresc al dia”.

Per la seva banda, la presidenta de Creu Roja al Berguedà, Montserrat Pont, ha comentat que la iniciativa permet “dignificar les ajudes que reben les famílies que ho passen més malament”, i alhora ha posat èmfasi en la importància del treball conjunt entre administracions, permetent un seguiment més acurat de les famílies i de detecció de les situacions de vulnerabilitat. En aquest sentit, el nou conveni complementa les ajudes que ja es donaven fins ara a 9 famílies. Segons ha dit la tècnica de l’àrea d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de Gironella, Montse Pont, “les necessitats d’ajuda a les famílies han anat creixent, i amb diferents programes s’hi dóna resposta”. Aquest programa d’entrega de targetes a 13 famílies perquè puguin comprar aliments frescos  no substitueix “en cap cas” el Banc d’Aliments de Gironella, ha volgut deixar clar la regidora de l’àrea d’Atenció a les Persones, Mònica Flores: “el complementa, perquè el Banc d’Aliments (que es fa junt amb Mans Unides i Càritas) no incorpora aliments frescos”. Un Banc d’Aliments que es va crear l’abril passat i que dóna servei a més de 90 famílies.

 

 

X