La CUP de Berga demana aclarir què va passar en l’accident mortal a la mina de Vilafruns i que es prenguin més mesures

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Berga ha emès un comunicat fent arribar el condol i suport a la família, companys i amics del jove Sergi Font Vilardell, veí de Navàs i de 26 anys que va morir dimecres a la mina d’Iberpotash a Vilafruns (Balsareny). Sergi Font treballava per l’empresa de Berga Montajes Rus, subcontractada per Iberpotash. Feia treballs a l’interior de la mina i hi va haver el despreniment d’una roca del sostre de la galeria. Va quedar-hi atrapat i va morir. El funeral es va fer ahir a la tarda a l’església de Navàs, davant d’una multitud de gent. Es va omplir l’església i tota la plaça. Un miler de persones van voler dir l’últim adéu al jove navassenc.

La CUP vol que “es clarifiquin totes les circumstàncies del lamentable accident, es determinin les causes, i es depurin si cal les responsabilitats; i, sobretot, s’estableixin les mesures adequades perquè no hi hagi més accidents laborals”. En aquest sentit, ha posat en entredit les subcontractacions: “caldria acabar amb aquesta pràctica habitual per part d’Iberpotash: l’ús sistemàtic de les subcontractacions”. Segons apunten, “és ben coneguda la relació entre accidents laborals, subcontractacions i contractes precaris, així com l’elevat índex de sinistralitat de l’empresa israeliana”.

 

X