Juli Gendrau, destituït

Juli Gendrau
Juli Gendrau

Juli Gendrau ha estat cessat com a delegat del Govern a la Catalunya central, càrrec que ocupava des del març del 2013. L’exalcaldessa de Santpedor Laura Vilagrà (ERC) substituirà Gendrau i el nomenament es farà dimarts mateix.

Un sou de més de 80.000 euros a l’any

Gendrau va ser nomenat delegat de la Generalitat el 12 de març del 2013, quan era alcalde de Berga i màxim responsable de CDC a les comarques centrals. Des del primer moment va defensar que els dos càrrecs eren “compatibles”, tot i que els sous no ho eren. Per això, Gendrau va renunciar als 45.700 euros bruts anuals que cobrava com a alcalde de Berga i va passar a ingressar els 80.500 que li atorgava el Govern com a delegat a la Catalunya central.

En el moment del canvi de càrrecs, Gendrau també va admetre que hi hauria d’haver “alguna modificació de dedicacions a l’Ajuntament”. I, finalment, el regidor Jaume Vegas va assumir l’àrea de Promoció Econòmica i va passar a cobrar una dedicació exclusiva a l’Ajuntament. La primera tinent d’alcalde, Maribel Iglesias, va fer-se càrrec de funcions d’alcaldia. L’oposició va retreure a Gendrau que desatengués l’Ajuntament de Berga per dedicar-se al nou càrrec.

Amb el nou gabinet de Carles Puigdemont, CDC i ERC es reparteixen conselleries i càrrecs, i la delegació a la Catalunya central ha anat a parar a mans d’ERC. En els pròxims dies, s’acabarà de configurar el govern i caldrà veure si Juli Gendrau és recol·locat en una altra àrea o passa a la reserva.

Juli Gendrau va ser alcalde de Berga del 2007 al 2015, en un primer mandat en minoria, i en un segon, amb majoria absoluta. Té 46 anys i dos fills, és enginyer en organització industrial i enginyer tècnic industrial per la UPC. Va tenir despatx propi a Berga i va ser professor associat per la UPC a la facultat de Manresa, feina que també li va suposar un conflicte de compatibilitat amb l’alcaldia de Berga.

Laura Vilagrà te 39 anys, és llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UAB. Va ser diputada al Parlament entre el 2006 i el 2011 i alcaldessa de Santpedor del 2003 al 2015.

 

FOTO: Laura Vilagrà, nova delegada del Govern a la Catalunya central