L’escola Fedac Gironella llueix nova imatge, per fora i per dins

L’escola Fedac Gironella ha renovat les instal·lacions. Les obres de millora que s’han fet tant a l’interior com a l’exterior del centre han permès redissenyar una escola que s’havia d’adaptar a les noves necessitats. Es donaran a conèixer aquest dissabte, 30 de gener, en una jornada de portes obertes.

Actes, dissabte

S’han organitzat actes oberts a tothom en motiu de la inauguració del centre remodelat. A 2/4 d’11 del matí es farà una batucada pels carrers de Gironella, de la mà d’alumnes de l’escola i amb material reciclat. A 2/4 de 12, a l’escola, xocolatada i visita a les instal·lacions. I a la 1 del migdia, enlairada de globus.

Actuació de millora

Una jornada lúdica per obrir les portes a l’escola, que llueix una nova imatge. En aquest sentit, s’han fet diverses actuacions. En una primera fase es va renovar la façana, que ha permès recuperar la pedra que hi havia. També es van fer treballs d’adequació a la secretaria i a la recepció. En una segona fase es va remodelar tota la part d’educació infantil, amb espais més amplis i més lavabos, també es van reformar les aules de cicle superior, l’aula polivalent i el menjador. Així com renovació dels tancaments. I ara, quedarà pendent una tercera fase d’obres amb treballs encara per concretar però que incidiran, per exemple, en fer despatxos nous i espais d’atenció a les famílies.

Una intervenció integral fedac gironella 2 (Medium)que ha donat lloc a una escola pràcticament nova, “gràcies a l’esforç que hem fet entre mestres, pares, AMPA i el titular del centre”, ha dit a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà Imma Espelt, directora pedagògica de Fedac Gironella. Es tracta d’una reforma a fons que “era necessària”, ha remarcat. Amb la reestructuració dels espais s’hi ha guanyat amplitud i “es treballa més a gust”, ha afegit Eli Serra, mestra i membre de l’equip directiu del centre. (Podeu escoltar l’entrevista a Imma Espelt i Eli Serra a l’àudio adjunt).

Escola concertada

Fedac Gironella és l’antiga Escola Anunciata de la vila, l’única escola concertada, i compta amb una capacitat per a 225 alumnes. Aquest curs és el primer que no s’ofereix llar d’infants, ja que s’han anat tancant els cursos gradualment per centrar-se en l’educació des de P-3 fins a 6è de primària. L’equip docent està format per 19 professors (no tots a jornada completa) i una psicòloga que ofereix servei un cop a la setmana.

Al març (amb dates encara per concretar) s’obrirà el període de preinscripcions, però de moment Fedac Gironella obre les portes per mostrar els canvis que s’hi han fet. L’equip docent convida tothom a participar de la jornada d’aquest dissabte 30 de gener. “Tothom hi és convidat, les famílies que actualment són a l’escola, tots aquells que en algun moment han tingut relació amb el centre: pares, alumnes, mestres… i també aquelles noves famílies que volen informació sobre les diferents opcions educatives del seu entorn”. Aquesta és la crida a la participació que fan Imma Espelt i Eli Serra en nom de tot el professorat.

Projectes pedagògics

A banda de les remodelacions a les instal·lacions, la Fedac Gironella també ha anat incorporant, aquests últims cursos, nous projectes. En treballen varis. Per exemple, en destaca l’aposta per l’anglès, segons ha detallat Eli Serra. També el projecte ‘Estusiasmat’ que s’ha estrenat aquest curs per treballar les matemàtiques per mitjà del joc. I els ‘Padrins lectors’, que es treballa amb els alumnes de P-5 i de 1r, i els de 5è i 6è, els quals tenen apadrinats als petits i uns i altres dediquen mitja hora setmanal a compartir un espai de lectura. I un altre projecte destacat són els APS, l’aprenentatge serveis, que alhora són solidaris.

FOTO: Façana de l’escola Fedac Gironella. I la porta del pati / FEDAC Gironella