El grup municipal de CDC a Berga demana tenir al Berguedà una delegació de la Generalitat

El grup municipal de Convergència a Berga proposa que la comarca tingui una de les delegacions de la Generalitat a la Catalunya Central. Amb el canvi al capdavant de la delegació del Govern a les comarques centrals (Laura Vilagrà, de Santpedor és la nova delegada, en substitució del berguedà Juli Gendrau) s’ha reobert el debat sobre la ubicació de les seus territorials dels diferents departaments.

De moment, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ja ha reclamat que la delegació de la Conselleria d’Empresa i Coneixement s’intal·li a la seva ciutat. I és probable que altres ciutats i comarques de la demarcació plantegin peticions similars en els propers dies.

En aquest sentit, el grup municipal de CDC a Berga fa la petició que el Berguedà aculli una delegació del Govern. Proposa que sigui o bé una de les que estan pendents de crear (com la de Treball, AfersSocials i Famílies),o bé una que lligui amb activitats centrals a la comarca (com podria ser la d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació).

Convergència argumenta d’ubicar una delegació al Berguedà pel fet que que “és necessari que el Govern i els departaments de la Generalitat estiguin el màxim de propers a ciutadans i a administracions locals, i que les delegacions territorials han de descentralitzar-se en el possible (ja que la seva funció és precisament la d’acostar el govern i l’administració a la gent i facilitar la relació entre les institucions nacionals, d’una banda, i ciutadans, empreses, ajuntaments i entitats, d’altra)”.

Segons Convergència, aquesta petició “la ciutat de Berga i la comarca ja l’havien fet en el passat, i ara és un bon moment per a què sigui atesa”.