La Trobada de Dones del Berguedà posa l’accent en la salut i el benestar

Arriba una nova edició -la novena- de la Trobada de Dones, organitzada pel Consell Comarcal del Berguedà i l’Ajuntament de Gironella. Es farà el dissabte 12 de març a Gironella i s’hi espera una bona participació. “Normalment som entre setanta i vuitanta, però enguany esperem créixer”, ha dit Núria Mariano en una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà (la pots escoltar a l’àudio adjunt). Participaran en una jornada (de 9 del matí a 2 del migdia) que proposa activitats diverses, enfocades enguany a la salut, l’exercici i el benestar de les dones en el sentit físic i emocional.

Enguany, s’ha modificat la data que tradicionalment emmarcava la trobada de dones, a l’octubre, per fer-la en el marc dels actes del Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març. També s’ha preparat una jornada més àgil, per arribar a més públic. En aquest sentit, els actes del 12 de març no es clouran amb un dinar sinó amb un pica-pica, la qual cosa permetrà acabar més d’hora. També, s’incorpora un servei de cangur, amb la voluntat que les dones amb fills interessades a participar a la trobada però que no tinguin amb qui deixar-los puguin dur-los. Serà un espai de tallers, màgia i espectacle per als infants, a càrrec de Dani Magyk.

Els actes que es faran el dissabte 12 de març en motiu de la Trobada de Dones són una caminada familiar, que sortirà a 2/4 de 10 del matí des de la biblioteca. Organitzada pel Centre Alpí Gironella, farà un recorregut circular pels voltants de Gironella, d’uns 4 quilòmetres, i de dificultat baixa per gaudir d’un passeig que permetrà descobrir l’entorn de la vila. A les 11, esmorzar amb coca i xocolata. A 2/4 de 12, a la biblioteca, es podrà escollir entre dos tallers: ‘Els beneficis de la gimnàstica hipopressiva en la dona’, a càrrec de la fisioterapeuta i osteòpata Sònia Martínez. I ‘Menjar bé per ser feliç, taller de cuina creativa’, a càrrec d’Ester Comellas, de Món Homeocèutic; es cuinaran tres receptes i se’n farà un tast. I a 2/4 d’1, també a la biblioteca, vermut musical, a càrrec de Mireia Castanyer (flauta) i Carme Altimiras (piano), de l’Escola de Música de Puig-reig.

L’objectiu de la Trobada de Dones del Berguedà és compartir una matinal amb altres dones, posar en comú experiències, i alhora fer salut.

Les dones interessades a participar-hi cal que omplin les butlletes d’inscripció que es es pot trobar a la biblioteca de Gironella i a comerços de la vila, o bé al Consell Comarcal del Berguedà (93 821 35 53). Hi ha temps fins al divendres 11 de març. Hi ha servei de transport gratuït fins a Gironella per a dones de la comarca que no tinguin cotxe.