L’Ajuntament de Berga haurà de pagar 360.000 euros d’interessos de demora per impagaments de factures

L’Ajuntament de Berga ha rebut una sentència no favorable que l’obliga a pagar 360.000 euros per uns interessos de demora, per l’impagament de factures d’obres fa uns anys. L’alcaldessa, Montse Venturós, ha explicat que “no es van pagar quan tocaven i l’empresa va demandar l’Ajuntament de Berga”.

En aquest sentit, s’ha de fer una modificació de crèdit, i els diners es trauran del fons de contingència que el consistori té reservat per a imprevistos d’aquest tipus. Aquest fons era de 450.000 euros i ara quedarà en 90.000. Aquest és un dels temes destacats que es tractaran al ple d’aquest vespre a l’Ajuntament de Berga, a les 8 a la sala de plens.

Enderroc de part d’un edifici al carrer del Roser

Un altre punt de l’ordre del dia remarcat és l’aprovació de les obres en un edifici a mig fer del carrer del Roser, en concret el número 24. S’hi ha d’actuar perquè no hi ha teulada i hi ha filtracions d’aigua i humitats que afecten als veïns.

Es tracta d’un litigi que s’arrossega des de l’any 2003, quan la llicència que s’havia donat a la promotora no corresponia amb les obres que s’executaven perquè l’edifici es va alçar més del compte. L’empresa no va respondre al què requeria l’Ajuntament; no va solucionar els problemes i l’edifici va quedar a mig fer, i amb els anys no s’hi ha actuat. Ara, l’Ajuntament de Berga respondrà de forma subsidiària, tot i que el cost de la reparació acabarà repercutint a les dues empreses responsables. Les obres consistiran en  rebaixar l’edifici i cobrir la teulada.

X