Els alumnes de primària de la ZER Berguedà, de Vilada, reben un Premi Baldiri Reixac

Els alumnes de l’escola ZER Berguedà, de Vilada, des de P-3 fins a 6è de primària han rebut un Premi Baldiri Reixac, atorgat per la Fundació Carulla. Es tracta d’un dels  guardons en la categoria d’alumnes, dotat en 700 euros, pel treball de la pel·lícula ‘Les aventures de Tintín al Berguedà’ i l’espectacle musical ‘La volta al món amb danses i cançons’.

Guardonats

És la 38a edició dels Premis Baldiri Reixac, corresponents al curs 2015-2016, dotats en 100.100 euros i repartits en les categories d’escoles, de mestres, i d’alumnes de l’àmbit dels territoris de parla catalana. Estan destinats a l’estímul i al reconeixement de l’escola catalana i de qualitat. D’escoles se n’han reconegut 12, amb premis de 3.300 euros cadascun. En la categoria d’alumnes s’han donat 65 premis, de 700 euros. A més, s’han atorgat dos premis de 1.500 euros cada un a projectes que han fomentat la comunicació en català entre l’alumnat dins i fora de l’aula. També hi ha hagut premis per a mestres i professors, en concret dos premis de 4.000 euros a estudis, recerques, assaigs pedagògics o experiències didàctiques que contribueixen a millorar la qualitat educativa i la docència. Alhora, s’ha atorgat un tercer premi, també de 4.000 euros, a una experiència docent en clau d’innovació, rellevant per la seva creativitat i capacitat d’anàlisi i adaptació al propi context, que hagi permès afrontar reptes educatius.

Les candidatures que optaven als premis eren un total de 245: 30 escoles, 152 alumnes i 63 mestres.

El jurat d’aquesta edició dels premis ha estat format per Joan Arjona, Rosa Boixaderas, Rosa Maria Securún, Josep Gonzàlez-Agàpito, Àngels Pérez Tarragó, David Pujol, Josep Maria Farré, Anna Ramis, Anna Verdaguer i Josep Maria Farré.

Entrega de premis

L’entrega de premis en la categoria d’alumnes es farà al Casal de l’Espluga de Francolí aquest proper diumenge, 8 de maig, a la 1 del migdia. Comptarà amb la presència de la consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz.

Pel que fa a la categoria d’escoles i mestres, el lliurament de premis es farà al Palau de la Generalitat el dilluns 9 de maig, a les 7 de la tarda. Serà el president, Carles Puigdemont, qui farà entrega dels diplomes als premiats. En el decurs de l’acte, Joan Santanach, filòleg i comissari de l’Any Llull, parlarà de ‘La Doctrina pueril i la pedagogia en l’obra de Ramon Llull’.

Fundació Carulla

Els premis Baldiri Reixac són dotats per la Fundació Carulla amb les aportacions voluntàries dels receptors de llibre-nadala que l’entitat tramet cada any a persones interessades en la cultura catalana.

 

X