Els Castellers de Berga fan la seva millor actuació a Sant Quintí de Mediona

Els Castellers de Berga han fet la millor actuació de la història. Va ser aquest passat cap de setmana a Sant Quintí de Mediona, on van descarregar el 4 de 7 amb agulla; el segon 5 de 7 de la temporada, i per primer cop van intentar el 2 de 7, un castell amb unes estadístiques que indiquen la seva màxima dificultat. En els últims 70 anys, cap colla l’ha descarregat a la primera vegada que han sonat gralles. La colla berguedana va pujar tranquil·la fins a dosos però els nervis i els tremolors van arribar massa aviat a l’entrada d’aixecador i enxaneta. I a la sortida de l’enxaneta el castell va cedir, van aconseguir carregar-lo però no descarregar-lo.A partir d’ara el repte és clar: aconseguir descarregar el 2 de 7.

Els Castellers de Berga van actuar al costat dels Castellers de Vilafranca, que van signar una bona actuació descarregant el 4 de 9 amb folre, el 2 de 9 amb folre i manilles i el 3 de 9 amb folre.

Els assajos dels Castellers de Berga segueixen els dimarts i els divendres al Cine Catalunya. La propera actuació serà a Manlleu, diumenge 12 de juny, amb els Nyerros de la Plana i els Esperxats de l’Estany.

castellers a sant quintí

FOTOS: Actuació dels Castellers de Berga a Sant Quintí de Mediona / AUTORS: Queralt Lu Bautista i Josep Pont i Roca