China Market

Berga, Societat

El bibliòfil Ramon Felipó reedita un llibre de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, del 1916

El bibliòfil Ramon Felipó reedita un llibre de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, del 1916

El bibliòfil berguedà Ramon Felipó ha tingut cura de l’edició d’un llibre que va ser publicat l’any 1916, en motiu de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. Es titula ‘Fundamento o breve historia sobre la Coronación Canónica de las imágenes de la Santísima Virgen y razones que abonan la de Queralt’ i va ser escrit per mossèn Cristóbal Jurado Carrillo i premiat per l’Acadèmia Mariana de Lleida. Explica, segons Felipó, “una història de Queralt novel·lada i molt romàntica”, i per altra banda mossèn Jurado exposa com creu que s’haurien d’organitzar les festes de la Coronació. “Indica fer l’acte de la Coronació, els seguicis processionaris… i molts detalls sobre l’organització protocol·lària de l’esdeveniment”, ha detallat Felipó, que considera molt interessant el llibre “per entendre la Berga de fa 100 anys durant la Coronació de la Mare de Déu”.

Ramon Felipó va descobrir aquest llibre ara fa un any a Madrid i va trobar oportú reeditar-lo en motiu del centenari de la Coronació, aquest 2016: “el vaig trobar molt interessant i l’he reeditat en facsímil perquè és un document clau per conèixer la seriositat i la importància que van tenir les festes de la Coronació fa 100 anys, es van organitzar amb un rigorós protocol perquè l’esdeveniment va portar personalitats destacades a Berga”, ha explicat Felipó, autor de la introducció del llibre. Són una vintena de pàgines en què emmarca la Coronació i també cita la desena de llibres que es van publicar el 1916 per les festes.

El llibre s’està distribuint aquesta setmana a les llibreries. És de Llibres de l’ïndex, se n’han fet 400 exemplars, i es vendrà per un preu al voltant dels 10 euros. Per a Felipó, “és un llibre d’interès pels berguedans, pels marians, i per aquells que vulguin conèixer temes de protocol d’aquella època”

llibre Queralt felipo 2

 

Centenari de la Coronació de la Mare de Déu Felipó Llibre Queralt

Estic amb tu

Comentaris