Berga proposa fer salut a l’estiu amb activitats esportives a la piscina

L’Ajuntament de Berga i el gimnàs Alter Sport s’han unit per promocionar l’esport i la salut durant els mesos d’estiu. Amb el lema ‘Salut a l’estiu’ s’han programat diverses activitats a la zona esportiva del Tossalet, principalment a les instal·lacions de la piscina, però també al pavelló. Segons ha explicat la regidora d’Esports, Mònica Garcia, “l’activitat esportiva de molta gent va a menys a l’estiu, i volem que això no sigui així, per això fem promoció de l’esport”. Albert Navarrete, d’Alter Sport, hi ha afegit que la voluntat és “contribuir a la promoció dels hàbits saludables”. Per això s’han dissenyat diferents activitats gratuïtes i pensades per a tots els públics.

piscinabergaCada setmana, per als més joves (12-16 anys) es fan sessions de zumba i kick-boxing. I per als adults i gent gran: aiguagim, zumba, outdoor training i pilates. Es fan a la piscina, a la gespa, excepte el training que se sortirà de la piscina però anirà per carrers i places de Berga. Podeu consultar els dies i hores al programa adjunt.

I a banda d’aquests activitats setmanals que es fan durant els mesos de juliol i agost, també s’han programat una sèrie de propostes puntuals, amb la col·laboració d’altres centres i entitats de Berga, per exemple ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’, aquest diumenge 10 de juliol; torneig de bàsquet 3×3, exhibició de natació sincronitzada, sortida caminant i corrent amb lluna plena, torneig de volei platja, sopars a la fresca amb caminada inclosa, ioga, i també la xerrada ‘Deixa de fer dieta i alimenta’t bé’. Per a fer possible aquestes activitats hi col·laboren el Tossalet, el Club Esquí Berguedà, el Bàsquet Berga i Mountain Runners del Berguedà, a banda d’Alter Sport. “I s’hi podrien afegir entitats o centres amb altres propostes esportives, que ja s’anunciarien”, ha dit la regidora Mònica Garcia. Els dies i hores detallades els podeu consultar a la imatge adjunta.

zumba

La primera edició de ‘Salut a l’estiu’ està pensada perquè els berguedans facin activitat i no parin de moure’s durant les vacances. Els organitzadors esperen que la iniciativa tingui bona acceptació i se li pugui donar continuïtat cada any.

De moment, en la primera sessió de zumba, aquest dimarts 5 de juliol, hi van participar una vintena de persones. Els interessats a fer una o altra proposta ho poden fer gratis i sense apuntar-se prèviament.

programa actes

FOTO: Mònica Garcia, regidora d’Esports de Berga, i Albert Navarrete, d’Alter Sport, asseguts a la gespa de la piscina del Tossalet, a Berga / AUTORA: Anna Costa