El govern de Berga cita a l’oposició per aclarir una denúncia a un Policia Local per una pressumpta agressió

L’equip de govern de l’Ajuntament de Berga ha convocat una Junta de portaveus extraordinària per aquesta tarda amb la intenció d’aclarir els fets sobre una denúncia a un membre de la Policia Local per una pressumpta agressió a una dona. Segons el diari Regió 7, l’afectada, d’Avià i de 36 anys, hauria denunciat un agent de la Policia Local de Berga per una agressió a la mateixa comissaria després d’una discussió per un tema de trànsit.

L’acció ha generat molta polèmica i l’equip de govern vol explicar el cas a l’oposició per tal de donar-los tota la informació de la qual es disposa sobre l’estat de la investigació interna del cas.

En aquesta línia, el regidor de Governació, Francesc Ribera, ha recordat la importància d’evitar judicis paral·lels: “L’Ajuntament no pot emetre cap valoració sobre els fets ocorreguts fins que la investigació interna hagi conclòs i la justícia ordinària hagi fet el seu procediment”. Ribera ha assegurat que “es farà la pertinent investigació interna de manera imparcial i s’aplicaran les conseqüències que corresponguin, tenint present que tots els protocols i instruccions de la Policia Local estan destinats a tractar les persones amb respecte”.

D’altra banda, el regidor de Governació ha explicat que, tot i que es reuneix setmanalment amb la Policia Local, no havia estat informat del cas, una situació que s’atribueix a “un descuit del cap accidental del moment, que no va pensar en notificar-ho”.

Des de l’Ajuntament de Berga es demana prudència i es fa una crida al respecte per la presumpció d’innocència cap a les parts implicades així com també es recorda que es vetllarà pel compliment de la garantia dels drets de les persones.

X