L’oposició de Bagà interrogarà el govern amb 66 preguntes sobre la situació econòmica del consistori

Convergència de Bagà i Junts per Bagà (ERC), els dos grups de l’oposició a l’Ajuntament, han forçat la celebració d’un ple extraordinari sobre la situació econòmica del consistori i la gestió dels recursos que fa l’actual equip de govern de Compromís per Bagà (CP), la marca blanca del PSC al municipi. La idea de convergents i republicans és fer 66 preguntes a l’equip de govern sobre l’ús que el consistori fa dels diners que mou, ja que, segons el líder de CiU i cap de l’oposició, Pep Llamas, “hi ha molts aspectes que preocupen els ciutadans i no es responen o queden poc clars en les sessions plenàries ordinàries”.

Serà, doncs, un ple monogràfic sobre la situació econòmica del consistori i es preveu que se celebri al llarg de la setmana vinent. De fet, l’oposició va entrar la petició al registre de l’ajuntament la darrera setmana del 2016, de manera que l’alcalde, Nicolás Viso, té uns 20 dies hàbils des d’aleshores per convocar la sessió, segons el que marca la llei.

A banda de les 66 preguntes, el grup de Convergència també ha fet una desena de mocions amb la intenció de reclamar tota mena d’informacions al voltant de la gestió econòmica del consistori. “Quan preguntem per qüestions econòmiques, o ens quedem sense resposta o el govern ens menteix“, lamenta Llamas.

Els esports i les inversions del 2017, grans eixos de discussió

Una part important de les preguntes que CiU i ERC faran en el ple es refereixen als esdeveniments esportius que el municipi acull al llarg de l’any i a l’impacte econòmic que generen. És el cas, per exemple de la Volta ciclista a Catalunya, que va tenir Bagà com un dels punts de sortida de la seva passada edició, l’Ultra Pirineu del mes de setembre, la Trail Moixeró de l’agost, la Buff 4 Cims del juliol o les curses de patins que es van fer a la carretera de Coll de Pal l’estiu passat. També en l’àmbit esportiu, l’oposició preguntarà aspectes concrets de la fundació del CCR Alt Berguedà.

Un altre dels grans eixos de la bateria de preguntes que protagonitzaran el ple són els pressupostos per l’any 2017. En aquest sentit, l’oposició s’interessarà per les intencions que té l’equip de govern de cara a les inversions de l’any que fa pocs dies que hem encetat. Entre moltes qüestions, CiU i ERC demanaran per l’arranjament del passeig del Raval, la recuperació de la representació del “Rescat de les Donzelles” prevista pel 2017 o la contractació de personal per a tasques administratives del consistori.

FOTO. Carrer del Raval, Bagà / Oriol Duran (El Punt Avui)