Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

Gironella, Societat

Gironella es converteix en el municipi de referència a la Catalunya central en matèria de seguretat

Gironella es converteix en el municipi de referència a la Catalunya central en matèria de seguretat

Gironella és des d’avui un municipi més segur. El Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament del poble han signat aquest divendres al matí un conveni per tal d’incloure els agents locals del municipi a la Xarxa Rescat, un entramat d’emissores que permetrà als agents locals demanar ajuda de manera ràpida i eficaç a la resta de cossos de seguretat del país quan necessitin reforços per a una operació d’urgència. Amb aquesta signatura, Gironella es converteix en el primer municipi de la Catalunya central que entra a formar part de la xarxa Rescat.

El conseller d’Interior, Jordi Jané, i l’alcalde de Gironella, David Font, han explicat l’acord aquest matí a la sala de plens del consistori gironellenc. D’una banda, Jané ha deixat clar que “és una bona notícia per a Gironella, però també per a tota la demarcació de la Catalunya central, perquè l’arribada de la xarxa Rescat comença a Gironella però no acabarà aquí”. Per la seva banda, David Font ha volgut destacar la tasca que des de fa anys fan els tres agents de policia que patrullen cada dia pel poble. “Sense ells no seria possible fer el pas de gegant que avui fem amb la signatura del conveni amb el Departament d’Interior”, ha assegurat.

L’acte també ha comptat amb la presència de la delegada del Govern a la Catalunya central, Laura Vilagrà, el director general de Bombers de la Generalitat, Juli Gendrau, el cap dels Mossos d’Esquadra al Berguedà, Francesc Hernández, i el director de l’Oficina de Coordinació de la Xarxa Rescat, Xavier Rius, entre d’altres.

conveni-rescat-gironella-2

La signatura del conveni ha comptat amb diferents autoritats policials de la comarca i el país / AUTOR: Marc Canturri

Un dels municipis menys delictius de la zona

El conseller Jané ha aprofitat l’acte d’aquest divendres a Gironella per destacar una sèrie de dades que deixen Gironella en una bona posició dins l’entramat de seguretat català. La ratio de fets delictius al municipi, ha dit Jané, ha estat de només 12,6 fets per cada 1.000 habitants en el darrer any. La xifra és notablement més baixa que la del conjunt de la comarca, que n’ha registrat 22,4 fets per cada 1.000 habitants, i molt més baixa que la del conjunt de Catalunya, que s’enfila fins els 65,5 fets. A més, Jané ha afirmat que el total de fets a Gironella han disminuït un 32% respecte les dades del 2015, mentre que en el conjunt de Catalunya també s’ha experimentat una baixada, però no arriba al 2%.

emissora-xarxa-rescat

L’emissora de la xarxa Rescat que s’ha posat a disposició dels agents de Gironella / AUTOR: Marc Canturri

FOTO. El conseller d’Interior, Jordi Jané, i l’alcalde de Gironella, David Font, signen el conveni de la xarxa Rescat/ AUTOR: Marc Canturri

Ajuntament de Gironella David Font Departament d'Interior Jordi Jané

Estic amb tu

Comentaris