Puig-reig, Societat

Tanca a Puig-reig la botiga Ribera Esports per la baixada de vendes dels últims anys

Tanca a Puig-reig la botiga Ribera Esports per la baixada de vendes dels últims anys

Un dels eixos comercials de Puig-reig, el carrer Llobregat, es quedarà sense una de les botigues més emblemàtiques del municipi en les properes setmanes. Ribera Esports abaixarà persianes definitivament el dia 4 de març després de més de 30 anys oferint a la gent de Puig-reig roba d’esport de tot tipus de marques comercials.

L’establiment tanca després de patir una baixada important de vendes en els últims anys, tot i que a dia d’avui el negoci “encara va tirant”, assegura el propietari, Jordi Ribera. Segons diu, la decisió es pren amb visió de futur: “Sabem que les vendes tendiran a seguir a la baixa i preferim liquidar el material ara, que encara anem venent, que no pas d’aquí a uns anys, quan la cosa empitjori”. Han estat més de 30 anys de botiga però Ribera afronta la realitat amb sensatesa. “Una retirada a temps és una victòria”, recalca.

Un punt de tertúlia esportiva

Ribera Esports va ser inaugurada el 21 de novembre de l’any 1986 al carrer Major de Puig-reig, davant el bar Garbí. Tres anys més tard, l’octubre del 1989, la botiga es va traslladar al carrer Llobregat, número 15, al local que encara ara es manté com a punt de venda. “De joves, tant a mi com al meu germà ens agradava la roba d’esport de marca però l’havíem d’anar a comprar al poble del costat i vam pensar que obrir una botiga aquí, a Puig-reig, podria tenir èxit”, diu Ribera.

ribera-esports-2

El cas és que tant el Jordi com el seu germà, el Josep, treballaven de carters cada matí i consideraven que obrir una botiga seria una manera de respondre a la demanda que hi havia i, a la vegada, ocupar les seves tardes en un nou ofici. Ara, el seu adéu ha sorprès a la majoria del poble i és que, durant les tres dècades que ha restat obert, l’establiment s’ha convertit en una de les botigues més arrelades al municipi.

Per al propietari, Ribera Esports ha estat molt més que un lloc on els aficionats del món de l’esport compraven els articles que necessitaven per practicar-lo. “Aquest local molts cops s’ha convertit en un lloc de trobada social”, afirma. En aquest sentit, explica que els amants de l’esport hi solien fer la tertúlia com si d’una antiga barberia es tractés. “Això la gent t’ho agraeix i porta ambient a la botiga, més enllà de si compren o no”, reconeix.

Un moment delicat pel comerç de proximitat

Ribera Esports les ha viscut de tots colors en tres dècades. “Al cap de quatre dies d’obrir, la majoria de fàbriques tèxtils de la comarca van tancar i, tot i així, vam aguantar”, explica Ribera. I més endavant, poc després dels Jocs Olímpics de Barcelona, els comerços esportius van notar un descens de les vendes que, afortunadament, també va resistir la botiga de Puig-reig.

ribera-esports-3Però després de la darrera crisi econòmica que ha viscut el país, els hàbits de consum han canviat notablement i Ribera Esports ho ha notat. “La compra per internet ens ha fet molt mal a tots els comerços, no només als esportius”, assegura el propietari. A més, lamenta que “abans, quan fidelitzaves un client, et comprava la roba que duia de cap a peus, però ara, com a molt, li cridaràs l’atenció per un producte determinat”. Un canvi de mentalitat que estava passant factura a la botiga i que ha empès el propietari a posar el punt i final a un negoci que mor dret.

El futur del local és una incògnita a hores d’ara. Jordi Ribera, però, creu que “no estarà gaire temps tancat perquè es troba en una bona zona i de ben segur que cridarà l’atenció d’algun negoci”. De moment, però, el número 15 del carrer Llobregat restarà de manera permanent amb les persianes avall com si fos dilluns, dia de festa de l’establiment durant els darrers 30 anys.

Comerç Esports Ribera Esports Tancament

Estic amb tu

Comentaris