Patum

Els Plens comencen a preparar la Patum 2017 sense els expulsats i amb els tres substituts

Els Plens comencen a preparar la Patum 2017 sense els expulsats i amb els tres substituts
La comparsa dels Plens lluita per tornar a la normalitat després d'un hivern mogut. ARXIU

La comparsa dels Plens i les Maces no accepta les imposicions del Patronat que forcen la readmissió dels expulsats i començarà a treballar en la Patum del proper juny amb la plantilla del 2017, és a dir, sense els foragitats, Sergi Montaner, Ignasi Casasayas i Jordi Montanyà, i amb els substituts nomenats a posteriori, Jordi Rou, Joan Olalla i Trini Bascompte.

En un comunicat al qual ha tingut accés l’AquíBerguedà.cat i que ha estat traslladat als regidors de l’Ajuntament de Berga, la comparsa deixa clar el seu posicionament majoritari -el de 17 dels 22 membres comptant-hi els substituts-. Segons ha pogut saber aquest diari, n’hi ha 5 d’afins a la posició dels foragitats però la resta donen suport a la figura i la decisió del cap de colla, Isaac Gonfaus.

Els Plens i les Maces recalquen que s’havia d’haver donat resposta en un termini màxim d’un mes al recurs d’alçada que posava en qüestió el procediment seguit pel Patronat a l’hora d’acordar els canvis en els reglaments interns de les comparses. Els Plens, amb el suport del Tabal i la Guita Grossa, demanaven que el procés tornés a començar i que els canvis es formalitzessin sense transgredir el que marca la llei.

En vista del silenci administratiu, la comparsa va redactar el nou comunicat on expressen les seves intencions el passat 6 de maig i el van traslladar als regidors aquest mateix dimarts, dia 9. Fins que no hi hagi resposta al recurs, treballaran com si el Patronat no hagués acordat res aquests darrers mesos i, per tant, amb la plantilla que va patir les tres baixes i les tres altes a principis d’any.

expulsions Patum Patum 2017 Plens

Estic amb tu

Comentaris