L’escenari del concert gran de Patum serà al Vall, a l’alçada de l’ambulatori

El concert gran de Patum canvia d’ubicació aquest Corpus. Fins ara, l’espectacle s’havia celebrat a l’avinguda del Canal Industrial, en l’esplanada descendent que toca al capdavall de la fira del Vall. Però aquest any l’Ajuntament de la ciutat ha decidit fer un canvi important: l’escenari serà al mateix passeig de la Indústria, a l’alçada de l’ambulatori i mirant cap a les fonts de la plaça Viladomat.

D’aquesta manera, ha dit regidora Mònica Garcia en roda de premsa, els assistents només hauran de seguir la direcció de la Fira per topar amb el concert. Enguany, els grups que hi actuaran són quatre: els valencians Pepet i Marieta i tres bandes de casa: Ilegal, Punkers Love The 80’s i Thug Life Band. La idea de l’organització és “fer música per a totes les edats” per tal que “tothom s’hi senti còmode”, ha dit Garcia.

El canvi de lloc del concert respon a criteris d’accés a la zona i al fet que l’avinguda del Canal Industrial quedava “desplaçada i aïllada” de l’activitat que hi havia al Vall, segons ha explicat la regidora. El concert l’organitza l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Bauma dels Encantats, la Plataforma de Convivència al Berguedà, el Centre d’Estudis Josep Ester Borràs, el grup π3ß i La Berguedana de Thrash.

Divendres, la nit de concerts al barri vell

Un altre dels reptes de l’Ajuntament de Berga per aquesta Patum és la recuperació d’espais de la ciutat per realitzar-hi activitats. Hi haurà concerts al barri vell: a la plaça Maragall, just davant de l’antiga Ginesta, i a la plaça Mossèn Huch, entre la façana posterior del cinema i la zona del Casal Panxo. Totes dues ubicacions substituiran l’avinguda del Canal Industrial que enguany no acollirà cap espectacle.

En el cas de divendres, els concerts seran organitzats pel Casal Panxo, l’Ateneu Llibertari, l’Ateneu Columna Terra i Llibertat i els Castellers de Berga.

X