Berga es nega a convidar el bisbe de Solsona en cap acte de la ciutat fins que es retracti

L’Ajuntament de Berga ha acordat aquest dijous que no convidarà el bisbe de Solsona, Xavier Novell i Gomà, en cap dels actes que organitza la ciutat fins que es retracti de les declaracions que va fer i que vinculen l’homosexualitat amb l’absència d’una figura paterna. L’equip de govern de la CUP entén que les disculpes de les últimes hores “no són reals” i va entrar una moció en el ple del mes de juny que va ser aprovada amb matisos i modificacions proposades per la resta de grups.

Inicialment, la proposta de la CUP demanava que el consistori berguedà no assisteixi als actes religiosos organitzats pel Bisbat o presidits pel bisbe i que la ciutat no convidés a cap membre del Bisbat per a cap dels seus actes. Malgrat tot, la idea fer pagar les declaracions de Novell a tots els membres del Bisbat no va convèncer a l’oposició, que va demanar petits canvis en el seu format de redacció. En concret, es va estipular que l’única persona que no serà convidada a cap esdeveniment de la ciutat serà el bisbe i que no es prohibirà l’assistència a un acte del bisbat.

En el que sí que van coincidir plenament tots els grups de l’Ajuntament va ser en qualificar d’homòfobes les declaracions de Novell. “Al senyor bisbe li cal llegir algun llibre sobre biologia”, va ironitzar Ramon Minoves (CiU). Inicialment, els convergents havien negat el vot favorable en entendre que la moció proposada per la CUP era per “esglesiofòbia” i no pas en contra de l’homofòbia. Finalment, però, i després d’uns minuts de debat, la moció es va aprovar per unanimitat, deixant clar que anava dirigida única i exclusivament al bisbe Novell.

X