Gironella sacseja de dalt a baix l’espectacle que recrea els fets de 1714 a les roques del Pont Vell

És l’any del canvi. Després d’una sèrie d’edicions de traspàs arran del canvi de direcció, l’espectacle de l’11 de setembre i Gironella encara enguany una representació farcida de novetats. Maria Casellas i Joan Rigat, els directors escènics de l’obra, han encapçalat una sacsejada total de l’espectacle: des de l’encàrrec del nou text al dramaturg Llàtzer Garcia fins a la celebració d’un càsting per obrir l’obra a tothom.

Fins ara el text de l’espectacle era escrit per l’antic director, Jordi Vallbona. En canvi, el nou text és una adaptació de Llàtzer Garcia, una persona de confiança que ja havia treballat amb Casellas i Rigat anteriorment i que ha donat ritme a l’obra mantenint l’essència de Vallbona. L’objectiu, segons ha explicat Maria Casellas en roda de premsa, era fer una obra que “enganxi encara més a la gent i els faci entendre millor el seu missatge dramàtic”. En aquesta línia, Rigat ha afegit que Llàtzer Garcia “ha exprimit al màxim els moments emotius per intentar captar l’atenció del públic”.

Càsting que propicia el relleu generacional

A banda de l’adaptació del text, l’altra gran novetat de l’edició d’enguany de l’espectacle és el càsting que la direcció va organitzar fa uns mesos per completar el repartiment de papers. Segons Rigat, va ser un èxit: “Vam tenir molta participació i ens ha permès obrir una mica més l’obra. Ja no només la fan persones que formen part d’una entitat col·laboradora, sinó que també hem pogut donar papers a actors que s’han presentat a títol personal”. A banda, indirectament el càsting ha ajudat a aconseguir un relleu generacional, ja que ha donat pas a una fornada d’actors molt joves que han abaixat la mitjana d’edat de l’espectacle.

Aquest cop, unes 160 persones que passaran en algun moment per l’escenari natural, a les roques del Pont Vell de Gironella, durant la nit del dia 10 de setembre. A banda, desenes de col·laboradors en matèria de vestuari, so o attrezzo, entre d’altres, acostaran als 200 la xifra de participants en l’espectacle.

20.000 euros de pressupost

El regidor de Cultura, Lluís Vall, ha detallat que l’Ajuntament torna a apostar “decididament” per l’espectacle i hi aporta 20.000 euros. Segons ha dit, és una xifra “elevada” però “l’espectacle s’ho mereix”.

Les entrades per assistir a l’obra es poden aconseguir al consistori de forma anticipada: pels adults, el preu és d’11 euros; pels infants de fins a 5 anys, 5€.

11s-gironella-2017

X