Puig-reig projectarà la pel·lícula Pàtria com a prèvia de la Diada de l’11 de Setembre

Puig-reig celebrarà la Diada de Catalunya des de diumenge. L’Ajuntament i l’ANC del municipi opten enguany per aprofitar que l’11-S cau en dilluns per allargar la celebració un dia i organitzar actes el dia abans, diumenge.

En concret, Puig-reig acollirà una cercavila el dia 10 al vespre, amb posterior botifarrada i manifest. Havent fet, hi haurà el plat fort del programa: la presentació i projecció de la pel·lícula ‘Pàtria’, el primer film èpic català. El director, Joan Frank Charansonnet serà a Puig-reig, juntament amb l’actriu Alba López, per presentar el film i participar en el posterior cinefòrum, que també tractarà la independència. “La pel·lícula és històrica però té clares referències al moment actual”, ha assegurat López en roda de premsa.

Els actes es completaran amb la lectura de poemes al turó. L’endemà, la majoria d’activitats ja seran a Barcelona.

Pàtria, un èxit rotund

La pel·lícula Pàtria ha superat totes les expectatives. Aquest estiu ha passat per 53 sales comercials i ha visitat nombroses poblacions de Catalunya per realitzar-hi presentacions i debats sobre el film. Segons Alba López, “l’entorn municipal” és l’essència d’aquesta pel·lícula. “És aquí on podem defensar el treball que hem fet i on podem escoltar les reaccions del públic que l’ha vist”, assegura.

A més, López, que a banda de ser actriu, és productora de la pel·lícula, ha recalcat que, quan van rebre la proposta de Puig-reig d’organitzar-hi una projecció, “no ens hi vam poder negar”. Durant la gravació de la pel·lícula, el municipi puigreigenc va deixar tota mena d’indumentària als actors que van aparèixer-hi. A més, algunes escenes també van ser gravades al poble. L’Associació de Templers, en concret, va ser l’entitat de Puig-reig més involucrada en el desenvolupament del projecte.

X