La Generalitat augmenta la partida per combatre l’atur al Berguedà fins als 3 milions d’euros

El Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya ha augmentat la partida de diners que es destinen a polítiques d’ocupació al Berguedà en aquest any 2017. Així ho ha anunciat el secretari general del departament, Josep Ginesta, que ha visitat la comarca aquest matí per “conèixer de primera mà la realitat del territori i analitzar les oportunitats que té per endavant”.

En total, s’hi destinaran fins a 3 milions d’euros, segons les previsions del secretari. D’entrada, pel que fa a les convocatòries tancades (2016-2017) el Govern hi aporta uns 2,2 milions d’euros (+25% respecte l’exercici anterior), però el secretari Ginesta confia que, abans d’acabar l’any, s’hagi arribat a aquests 3 milions, gràcies als diners que es destinaran en centres especials, empreses d’inserció laboral i el treball en renda mínima/renda garantida a la ciutadania.

A banda, Ginesta ha destacat la feina que està fent en els darrers anys el Consell Comarcal i, en especial, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, en matèria d’ocupació. “El Berguedà és una comarca que ha fet els deures i s’ha pogut recuperar d’un període 2013-2015 de profunda crisi”, ha dit.

Malgrat tot, el secretari considera que la comarca té grans reptes de cara al futur. Entre ells, ha destacat la retenció de talent, evitar que el nivell d’envelliment de la població vagi a més i endreçar i organitzar els llocs de treball. Per fer-ho, el departament creu que s’ha d’impulsar diverses iniciatives adreçades als col·lectius “més vulnerables” que hi ha al mercat laboral: majors de 45 anys, aturats de llarga durada o joves sense formació, entre d’altres.

X