La berguedana Marie Kapretz, delegada del Govern a Alemanya, va a treballar malgrat l’aplicació de l’article 155

La berguedana Marie Kapretz, delegada del Govern de la Generalitat a Alemanya, no ha patit, de moment, les conseqüències de l’aplicació de l’article 155. Segons informa el diari ABC, Kapretz ha estat l’única treballadora de l’ambaixada de Catalunya a Berlín que ha anat a treballar aquest matí. Avui, l’oficina estava tancada perquè és pont a Alemanya i les tretze treballadores que Kapretz té a les seves ordres tenen el dia lliure. La berguedana, però, ha assegurat al diari ABC que per a ella és “un dia normal” i ha anat a treballar perquè és “la meva obligació com a treballadora de la Generalitat”.

Tot plegat, el primer dia laboral després que el govern de Mariano Rajoy (PP) anunciés l’aplicació de l’article 155 en diverses institucions catalanes, entre les quals hi havia totes les ambaixades que Catalunya té repartides pel món, excepte la de Brussel·les. El PP espanyol les vol tancar totes i, per tant, la de Berlín, amb Kapretz al capdavant, també.

L’Aquí Berguedà ha pogut contactar amb la delegada del Govern a Alemanya, que ha explicat que, de moment, no pot fer declaracions a la premsa. De fet, la conversació amb els periodistes de l’ABC ha estat casual, a l’ascensor de l’ambaixada, i també ha servit perquè Kapretz expliqués que, de moment, l’ambaixada no té previst fer cap comunicat sobre si romandrà tancada o reprendrà l’activitat habitual, passat festes.