Òmnium reconeix set alumnes del Berguedà als Premis Sambori 2018 a la Catalunya central

Set alumnes del Berguedà han estat reconeguts als Premis Sambori 2018 d’Òmnium Cultural a la Catalunya central. Solsona va acollir dijous l’entrega dels premis, que, com cada any, reconeixen relats en català d’alumnes de primària, secundària i batxillerat de les comarques centrals.

Els premiats en clau berguedana són Blanca González, de l’Escola Vedruna de Berga; Jan Rota, de l’Escola de Gironella; Jana Martín, de l’Alfred Mata de Puig-reig; Mar Civil, de l’Escola Xarxa de Berga; Júlia Hermosilla, de l’Escola Vedruna de Berga; Blanca Corominas, de l’IES Guillem de Berguedà; i Laura Clotet, de l’Institut de Puig-reig.

A l’acte hi van assistir l’alcalde de Solsona, David Rodríguez; el president del Consell Comarcal del Solsonès, Josep Lluís Caelles; i els presidents d’Òmnium a les comarques del Bages, el Berguedà i el Solsonès, Jordi Corrons, Montserrat Soler i Ramon Segués. A més, la vetllada va ser animada per l’il·lusionista i mag solsoní Pere Rafart.

Ara, els treballs dels set alumnes berguedans que han estat premiats a la demarcació passaran a la fase nacional, on se les veuran amb els millors candidats dels Països Catalans. L’entrega de premis d’aquesta fase final se celebrarà el 25 de maig a Barcelona.

L’objectiu dels Premis Sambori és promoure la participació en un projecte comú i difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres.

X