Es programen sopars grocs a diferents pobles del Berguedà

Els darrers mesos s’han celebrat a diverses poblacions catalanes els Sopars Grocs, un àpat popular solidari que reivindica la situació de presos i exiliats pel procés a la vegada que col·labora en la recaptació de fons per les caixes de resistència. De cara les setmanes vinents, també se n’han programat al Berguedà.

La plaça Porxada de Bagà serà l’escenari del primer d’ells aquest dissabte, 25 d’agost. A partir de les nou del vespre, els assistents que hagin adquirit un tiquet a alguna de les botigues col·laboradores del poble per un preu de 12 euros, podran gaudir d’un àpat compartint taula amb familiars dels presos i exiliats, que també oferiran parlaments. La vetllada clourà amb un ball a la mateixa plaça a càrrec de Fermí Riu. Una part de la recaptació, juntament amb aportacions voluntàries, es destinaran a l’Associació Catalana pels Drets Civils. Projecte Bagà està al càrrec de l’organització, amb el suport del CDR Bagà i altres entitats locals.

L’Ateneu Nacionalista de Vilada i l’ANC Vilada també han impulsat un sopar a la plaça de la Vila pel 10 de setembre a dos quarts de nou del vespre. Amb el mateix preu, 12 euros, també s’han previst activitats complementàries que encara no s’han fet públiques. Els tiquets es poden comprar a les botigues de la població.

Més endavant, el divendres 12 d’octubre, està previst que se celebri un gran sopar groc en l’àmbit comarcal. Serà al pavelló de Sant Jordi de Cercs i l’organitzen Òmnium Berguedà i l’ANC Berga amb la col·laboració de diverses ANC de poblacions berguedanes.

X