El teatre de l’Ametlla farceix l’abril i el maig d’espectacles en la primera primavera amb butaques

Primavera teatral a l’Ametlla de Merola. Per cinquè any consecutiu, l’Associació Cultural l’Esplai i l’Associació de Veïns de l’Ametlla oferiran una programació estable durant tota la temporada al teatre de la colònia. Aquest cop, però, serà substituint les cadires de plàstic de la platea per les reivindicades butaques. La grada retràctil ja és al teatre, després d’anys de lluita i queixes per part dels dinamitzadors culturals de l’Ametlla.

L’Associació Cultural l’Esplai, a més, ha canviat de president: Mateu Fité ha passat el relleu a Òscar Cabra després de moltes temporades a primera línia. En el seu debut davant les càmeres, Cabra ha destacat que la programació de primavera es concentrarà en els mesos d’abril i maig perquè, quan l’entitat va començar a programar-la, “no sabíem quan hi hauria el pati de butaques enllestit”. Els espectacles primaverals començaran el 6 d’abril i s’allargaran fins el 15 de juny, amb activitats cada cap de setmana, a excepció dels darrers de maig i els dos primers de juny. Una altra de les novetats d’enguany és que totes les funcions seran en dissabte i a la mateixa hora: a 2/4 de 10 del vespre (21.30h).

Pol Escudé, com a vocal de l’Associació l’Esplai, i Rubén Victòria, com a membre de l’Associació de Veïns, s’han encarregat de programar les obres que hi haurà al teatre en les properes setmanes. La primera serà ‘Concerto a tempo d’umore‘, el 6 d’abril, a càrrec de Jordi Purtí amb l’Orquestra Internacional de Cambra de l’Empordà. Dissabte següent, dia 13 d’abril, el cor A grup vocal, finalista del programa de TV3 Oh happy day!, acostarà a l’Ametlla el concert ‘Octubre: cançons per la llibertat’.

El dia 20 Núria Conagla protagonitzarà ‘A game of loops’. Per tancar el juny, el Grup Escènic Juvenil de l’Ametlla de Merola representarà ‘Fuita’, en l’única obra de producció pròpia que s’ha programat, malgrat que s’ha optat per teatre de proximitat. De fet, prova d’aquesta proximitat és l’obra del 4 de maig: ‘La meva dona és el lampista’, protagonitzada pel Grup Escènic de Navàs, que -en el marc de la Fira de Primavera de Navàs– farà l’habitual representació teatral a l’Ametlla ja que el Casal Sant Genís de Navàs estarà en obres. Per a aquesta funció, l’Ajuntament de Navàs oferirà servei de bus gratuït per acostar els navassencs al teatre de l’Ametlla.

El dia 11 de maig arribarà el plat estrella de la programació primaveral: el Mag Lari. El famós il·lusionista oferirà a l’Ametlla un espectacle que fa mesos que ha aparcat però que recuperarà en exclusiva per als ametllans: ‘Lari Poppins’. El següent dissabte, dia 18 de maig, dos actors habituals en les programacions a la colònia, Enric Cambray i Ricard Farré, protagonitzaran ‘Les dones sàvies’. I finalment, el 15 de juny, el Centre Cultural i d’Esbarjo de Sant Pol de Mar tancarà la programació amb ‘La comèdia de l’Olla’.

X