Concentració davant del Consell Comarcal per exigir que es garanteixi el servei que ofereix l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà

Més d’un centenar de persones s’han reunït davant del Consell Comarcal del Berguedà per reclamar que es posi remei a la greu situació financera que pateix l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, i que les institucions s’impliquin a fer possible que es mantingui el servei que ofereixen.

La concentració s’ha convocat aprofitant l’avinantesa que al Consell Comarcal hi havia agendada una reunió amb representants del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, amb la delegada del Govern a la Catalunya Central, el Consell Comarcal del Berguedà, els alcaldes de la comarca, l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà i l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, per parlar sobre el tema en qüestió.

Segons fonts del departament de Treball, la intenció de la Generalitat és trobar una sortida a la Associació berguedana perquè consideren que la tasca que duen a terme és vàlida. Tot i així, recalquen que el problema de finançament prové d’una mala gestió i no d’impagaments per part de l’administració pública.

L’associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, que es dedica a gestionar diversos centres que vetllen per donar servei a persones amb discapacitat intel·lectual, va aprovar un pla de viabilitat per sortir de la delicada situació econòmica en la que es troba l’abril passat.

X